Portal:Korea/Ukeartikkel/Uke 42

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fil:Incheon International Airport.jpg
Incheon internasjonale lufthavn.

Incheon internasjonale lufthavn (IATA: ICNICAO: RKSI) er den største flyplassen i Sør-Korea og en av de største i Asia. Den har hvert år 2006 blitt kåret til verdens beste flyplass og har mottatt en fem-stjernes rangering av Skytrax, som er en prestisjefull utmerkelse flyplassen bare deler med to andre; Hongkong internasjonale lufthavn og Singapore Changi Airport.

Flyplassen ligger 30 minutters reise øst for Seoul og er hovedflyplass for de sørkoreanske flyselskapene Korean Air, Asiana Airlines og Polar Air Cargo. Incheon Tiger Airways, som er et nyetablert datterselskap av Tiger Airways i Singapore ønsker å benytte flyplassen som sin base.

Den åpnet 29. mars 2001 og erstattet Gimpo internasjonale lufthavn. Fasilitetene gjør at Incheon internasjonale lufthavn anses som Asias teknogisk mest avanserte flyplass.

Flyplassen er Asias sjette travleste målt etter antall passasjerer, og den femte travleste målt etter godsmengde og den ellevte travleste målt etter antall internasjonale passasjerer.