Police authority

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En Police Authority er betegnelsen på britiske organer som fører kontroll med politiet for å sikre kvaliteten på politiarbeidet, både i forhold til effektivitet og sikring mot overgrep mot borgerne. Den enkelte deler av Storbritannia har noe forskjellige ordninger for sine Police Authorities.

England og Wales[rediger | rediger kilde]

I England og Wales består myndigheten av en komité med representanter som blir utpekt av lokale myndigheter (normalt ni), uavhengige medlemmer (normalt fem) og magistrater (normalt tre). Det største avviket fra normalsammensetningen er Metropolitan Police Authority, som har 23 medlemmer hvorav tolv er medlem av London Assembly.

Nord-Irland[rediger | rediger kilde]

Police Service of Northern Ireland kontrolleres av Northern Ireland Policing Board, som har nitten medlemmer. Ti av dem er medlemmer av Northern Ireland Assembly, og de resterende ni er uavhengige.

Skottland[rediger | rediger kilde]

I Skottland fungerer regionsmyndighetene som Police Authority. I to tilfeller, Fife og Dumfries and Galloway, dekker politistyrken kun en region; i resten av Skottland har regionene som har felles politistyrke gått sammen om å oppnevne utvalg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]