Polar Pioneer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Polar Pioneer ligger til kai i Seattle
Polar Pioneer på "Snøhvit" i 2005.

«Polar Pioneer» er en halvt nedsenkbar plattform og driver som borerigg. Den har en vekt på 44 610 tonn og er eid av selskapet Transocean.

«Polar Pioneer» er konstruert for å kunne bore i subarktisk klima og ekstrem kulde. Riggen tåler bølger opptil 33 meter, og er designet av Sonat/Hitachi. Den er sertifisert til å kunne bore på 500 meters vanndyp. Polar Pioneer har lugarplass til 110 personer (utvidet i 2004 i Ølen).

Plattformen ble først eid av Wilh. Wilhelmsen (47,5%), Sonat (47,5%) med 5% nord-norske interesser. «Polar Pioneer» ble først drevet av selskapet Wilrig, så Polar Frontier Drilling, senere SONAT og nå av Transocean.

Fra den var ny hadde den kontrakt med Norsk Hydro og fant Visundfeltet ved første boring i 1985. Senere stod riggen for mesteparten av produksjonsboring og komplettering av oljebrønnene til Troll B. Plattformen fikk kontrakt med Statoil i 2004, fram til 2011. Den boret og kompletterte alle brønnene på Snøhvitfeltet i 2004–06. I 2011 fikk Polar Pioneer kontrakt med BP og i 2013 har Statoil overtatt riggen igjen. Transocean vil seile «Polar Pioneer» fra Norge og til Alaska for å borre for Shell i mars 2014.[1] Plattformen ligger nå til kai i Ølendsvåg.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.