Hopp til innhold

Piccadilly Circus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Piccadilly Circus
Basisdata
LandStorbritannia
KommuneCity of Westminster
Navngivning1819

Kart
Piccadilly Circus
51°30′36″N 0°08′04″V

Piccadilly Circus er en plass i London i Storbritannia, i krysset mellom Regent Street, Piccadilly, Shaftesbury Avenue og Coventry Street. Tidligere var plassen omgitt av opplyste reklameskilt på alle kanter, men det er nå bare en bygning som har slike skilt, i det nordvestlige hjørnet. Coca-Cola Companys berømte skilt der ble i september 2003 byttet ut med et moderne videoskilt som følger bygningens kurve.

På sørvestsiden av plassen står den andre tingen plassen er særlig kjent for, Shaftesburyfontenen med en statue av en bueskytende engel, laget av Alfred Gilbert. Den kalles gjerne Eros, men er egentlig en statue av Den kristne nestekjærlighets engel. Fontene ble reist, opprinnelig på midten av plassen, i 1893 til minne om Lord Shaftesbury. Statuen er den første i verden som ble støpt i aluminium.

Mesteparten av Piccadilly Circus tas opp av bilveier, og det er alltid enormt med trafikk der. Piccadilly Circus undergrunnsstasjon ligger under plassen, med hele stasjonsanlegget under bakkenivå.

Picadilly Circus 1896.
Picadilly Circus 2004.
Picadelly Circus ligger som et travelt trafikkutepunkt i London sentrum

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]