Peter Coates

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Peter Coates
Født13. jan. 1938Rediger på Wikidata (86 år)
Wolstanton Rural District
BeskjeftigelseLeder, forretningsdrivende, fotballspiller Rediger på Wikidata
BarnDenise Coates[1]
NasjonalitetStorbritannia[1]

Peter Coates (født 13. januar 1938) i er en britisk forretningsmann fra Goldenhill, Stoke-on-Trent, Staffordshire. Han er sønn av en gruvearbeider. Coates har blitt oppført som den 25. rikeste personen i britisk fotball. Han tjente sin første formue på et cateringsfirma (Stadia and Lindley Catering) som stod for leveransene av mat til områdets fotballarenaer. På noen få år ble firmaet leverandør til nesten samtlige britiske fotballarenaer.

Fortjenesten fra virksomheten ble anvendt til å etablere nye tippekiosker, som senere ble til den landsdekkende bookmakerkjeden Provincial Racing.

I 1988 ble han majoritetseier i Stoke FC og var styreformann fram til 1997. I 1999 solgte han Stoke FC til et konsortium av islandske forretningsmenn for cirka £ 3,5 millioner. Konsortiets navn var Stoke Holding DA og hadde forretningskontor i Luxembourg. Handelen ble fullført 15. november 1999. 23. mai 2006 fullførte Coates tilbakekjøp av Stoke FC ved å betale £ 1,7 millioner. Ytterligere £ 3,3 millioner ble betalt for å slette den islandske gjelden.

Det var Coates' datter Desire som hadde idéen om å begynne med nettgambling. I 2000 ble nettsiden bet365 skapt. I 2008 hadde firmaet en verdi på minst 1,8 milliarder dollar, ifølge avisen Birmingham News.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b www.thesun.co.uk[Hentet fra Wikidata]