Peter Brearey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter Brearey
Født23. desember 1939Rediger på Wikidata
Død7. mai 1998Rediger på Wikidata (58 år)
Beskjeftigelse JournalistRediger på Wikidata

Peter Brearey (født 23. desember 1939 i Dewsbury, i West Yorkshire i England, død 7. mai 1998) var en britisk sekulær sosialist og journalist.

Selv om han vokste opp som metodist avviste Brearey sin religion som tenåring. Han var medlem av det kommunistiske ungdomsforbundet og senere meldte han seg inn i Communist Party of Great Britain (CPGB). Brearey forble en marxist hele livet selv etter at han meldte seg ut av CPGB og i stedet hellet mot Socialist Party of Great Britain. Brearey grunnla sin egen avis, The Dewsbury Sentinel, i en alder av seksten år, og han begynte å arbeide for mange lokale aviser og bidro til hundrevis av publikasjoner og artikler.

Brearey var nyhetsredaktør i Wakefield Express i tillegg til at han var redaktør for Ossett Observer. Han var aktivist i National Union of Journalists og hans bok for unge journalister, "Never Say Scoop", ble publisert i 1981. Brearey var også redaktør for en rekke andre kjente britiske aviser frem til han døde av kreft i mai 1998, i en alder av 58 år. Få måneder før han døde hadde han og hans kone flyttet til Orknøyene. Brearey ble begravet i hagen foran huset deres på Orknøyene.