Peppes Pizza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peppes Pizza AS
Peppes Pizza restaurant in Oslo.jpg
Peppes Pizza i Oslo
Org.formAksjeselskap
Org.nummer984 388 659
BransjeMatlevering, hentemat
Etablert1970
Morselskap Dely AS
Datterselskap Dely AS
Hovedkontor Oslo, Solli Plass
LandNorge
AdresseLysaker Torg 35
Styreleder Espen Hoff
Adm. dir. Espen Hoff
Nettsted Offisielt nettsted (no)
Peppes Pizza i Hønefoss.

Peppes Pizza er en norsk pizzarestaurantkjede. Kjeden består av ca. 90 avdelinger i Norge som drives etter franchise-prinsippet i tillegg til egeneide avdelinger. Den første restauranten ble åpnet på Solli Plass i Oslo i 1970 av den amerikanske innvandreren Louis Jordan sammen med hans norske kone Anne, under navnet Peppe’s Pizza.

Historie[rediger | rediger kilde]

Peppes Pizza er knyttet til det norsk-amerikanske ekteparet Louis Jordan (født 1931) og Anne Jordan (født 1944). Han var forsikringsagent, men hadde ønsker om å finne et nytt levebrød når familien skulle flytte til Norge. Anne Jordan foreslo pizza fordi hun mente ingrediensene ville passe den norske smaken.

Louis Jordan tok seg jobb på pizzarestauranten «Pepe Pizzeria» i Hartford i Connecticut. Der utnyttet han tiden godt og tok med seg viktige kunnskaper om amerikansk pizza. Kunnskapene og notatene fra pizzarestauranten skulle danne grunnlaget for de pizzaene han senere skulle lansere i Norge.

Med 10 000 dollar, amerikanske pizzaoppskrifter og stort pågangsmot gikk han etter et halvt år i Norge i gang med å realisere sitt mål. Hans kone Anne fulgte opp de økonomiske og juridiske hindringene de møtte på veien.

De overtok et lokale på Solli Plass i Oslo der Ben Youcéf hadde startet en av de aller første internasjonale restauranter i Oslo.

«Peppes Pizza Pub» som restauranten først het, åpnet dørene for første gang i mai 1970.

Eierskap og firmanavn[rediger | rediger kilde]

Kjeden skiftet i perioden 1998–99 navn fra Peppe’s Pizza til Peppes Pizza, og i 1993 ble selskapet børsnotert. Peppes Pizza ble kjøpt opp av Narvesen ASA i 1994[1], og deretter ble alle serveringsvirksomhetene i Narvesen solgt til Umoe Catering (senere Umoe Restaurants) i 2002. I 2021 ble Umoe Restaurants solgt til Jordanes, og endret samtidig navn til Dely AS med merkevarer som TGI Fridays, Starbucks, La Baguette, Kjøkken & Kaffe m.fl.

Peppes Pizza utenfor Norge[rediger | rediger kilde]

Den første Peppes Pizza-restauranten utenfor Norge åpnet i København1980-tallet, men ble avviklet i 1997. Kjeden har også hatt restaurant i Göteborg.

Peppes Pizza ble også etablert i Kuwait 20. januar 2005[2], og i 2006 åpnet det også en Peppes-restaurant i Shanghai[3] som ble avviklet i 2010.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Vår historie». Umoe Restaurants. Besøkt 31. mars 2016. 
  2. ^ «Peppes Pizza til Kuwait». Dagens Næringsliv. 20. januar 2005. Besøkt 31. mars 2016. 
  3. ^ «Peppes Pizza floppet i Kina». E24. Besøkt 9. oktober 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]