Peppes Pizza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peppes Pizza AS
Peppes Pizza restaurant in Oslo.jpg
Peppes Pizza i Oslo
Org.formAksjeselskap
Org.nummer984 388 659
Bransje Pizzeriakjede, food delivery, take-out
Etablert1970
MorselskapUmoe Restaurants
HovedkontorLysaker
StyrelederSverre Helno
Adm. dir.Espen Hoff
Nettsidehttps://www.peppes.no/
Peppes Pizza i Hønefoss.

Peppes Pizza er en norsk pizzeriakjede. Kjeden består av ca. 70 avdelinger i Norge som drives etter franchise-prinsippet i tillegg til egeneide avdelinger. Den første restauranten ble åpnet på Solli Plass i Oslo i 1970 av den amerikanske innvandreren Louis Jordan under navnet «Peppe´s Pizza». Dette regnes som introduksjonen av pizza i Norge.[trenger referanse]

Historien om Peppes Pizza[rediger | rediger kilde]

Norsk pizzahistorie startet i USA. Ekteparet Louis og Anne Jordan hadde bestemt seg for å flytte til Norge og tilbake til Annes norske røtter. Louis tenkte: Nytt land, nye muligheter. Var det noe som manglet som han kunne lansere? Anne fikk en idé:

- Honey, don’t ya think Norwegians would love pizza? sa hun.

Louis hadde fått servert sin norske drøm; nemlig pizza - på amerikansk vis i USA. Det manglet verken på sult eller mot, så han begynte umiddelbart den harde jobben med å gjøre sin nye lidenskap for pizza om til fremtid. For å sluke så mye pizza kunnskap som mulig, tok han seg jobb på pizzarestauranten “Pepe Pizzeria” i Connecticut.

Tilbake i Norge brukte Louis denne kunnskapen som inspirasjon til å skape en ny og unik amerikansk pizza. ”Peppes Pizza Pub” som restauranten først het, åpnet dørene for første gang i mai 1970 på Solli plass i Oslo. Resten er norsk pizzahistorie.

Peppes Pizza er den største pizzarestaurant-kjeden i Skandinavia med over 1 800 ansatte. Peppes Pizza er representert fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør og har bygget opp en solid merkevare gjennom flere tiår.

Eierskap og firmanavn[rediger | rediger kilde]

Kjeden skiftet i perioden 1998–99 navn fra «Peppe´s Pizza» til «Peppes Pizza», og i 1993 ble selskapet børsnotert. Peppes Pizza ble kjøpt opp av Narvesen ASA i 1994[1], og deretter ble alle serveringsvirksomhetene i Narvesen solgt til Umoe Catering (nå Umoe Restaurants) i 2002. Nå er Peppes Pizza den største kjeden i eieren Umoe Restaurants' portefølje.

Peppes Pizza utenfor Norge[rediger | rediger kilde]

Den første Peppes Pizza-restauranten utenfor Norge åpnet i København1980-tallet, men ble avviklet i 1997. Kjeden har også hatt restaurant i Göteborg.

Peppes Pizza ble også etablert i Kuwait 20. januar 2005[2], og i 2006 åpnet det også en Peppes-restaurant i Shanghai[3] som ble avviklet i 2010.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Vår historie». Umoe Restaurants. Besøkt 31. mars 2016. 
  2. ^ «Peppes Pizza til Kuwait». Dagens Næringsliv. 20. januar 2005. Besøkt 31. mars 2016. 
  3. ^ «Peppes Pizza floppet i Kina». E24. Besøkt 9. oktober 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]