Peep Show

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Peep Show er en britisk situasjonskomedie som gikk på Channel 4 fra 2003 til 2015.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien følger Mark og Jeremy, to menn i slutten av 20-årene som kjenner hverandre fra et universitet, og nå deler leilighet i Croydon sør i London.

Mark har en kontorjobb og er den mest finansielt vellykkede av de to, men er ekstremt ukomfortabel sosialt, og pessimistisk om det aller meste. Jeremy leier et rom hos Mark. Han er vanligvis mye mer optimistisk og energisk enn Mark, men det musikalske gjennombruddet lar vente på seg, og han er ikke så populær eller tiltrekkende som han liker å tro.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Peep Show skiller seg ut ved at hendelsene i de to hovedpersonenes liv nesten bare vises fra deres eget perspektiv (og perspektivet til andre karakterer som de interagerer med), til en slik grad at en arbeidstittel for serien var POV (point of view).[2] Scenene er ofte filmet med kameraer festet til skuespillernes hoder. Figurenes interne monologer (eller tanker) blir presentert gjennom voiceover. Det hender at denne stilen brytes til fordel for et mer tradisjonelt tredjepersonsperspektiv, vanligvis for å etablere scener og «flashbacks». Det er verd å merke seg at også disse scenene er filmet fra synspunktet til en tredje person (en forbipasserende eller en perifer figur).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]