Pecha Kucha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Pecha Kucha er japansk og betyr ”lyden av folk som snakker”.

Pecha Kucha Night er utarbeidet av Astrid Klein og Mark Dytham i 2003 i Tokyo. En Pecha Kutcha Night er en kulturell- multimediaarrangement som består av ca 12-14 presentasjoner. Hver deltager kan vise 20 bilder, med kun 20 sekunder visningstid på hver. En deltaker har altså bare 6 minutter og 40 sekunder på å fremføre sitt innlegg før neste deltaker entrer scenen.

Pecha Kucha Night er ment som en begivenhet der unge designere og arkitekter kan møtes for å vise arbeidet sitt og utveksle ideer. Presentasjonsformatet gjør at presentasjonene blir konsise og underholdende. I dag er konseptet noe utvidet, og består av flere aktører innen både kommersiell kommunikasjon, kunst og forskning. Det er ingen regler for hva man kan prate om, og det blir derfor et vidt spekter av forskjellige innslag.

Pecha Kucha er i dag et verdenskjent fenomen, og foregår i mer enn 600 byer rundt om i verden. I Norge arrangeres det Pecha Kucha hver fjerde onsdag på Vitenparken - Campus Ås. Her kommer forskere fra institusjonene rundt og presenterer forskning og funn på en underholdende måte. Det arrangeres også fire ganger i året på Norsk Design og Arkitektursenter i Oslo, samt i Risør og Tromsø.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

http://www.doga.no/pecha-kucha-night

http://www.kreativtforum.no/?ID=News&guid=3c408f9d-230e-492e-bb35-5d77c727fd5d

http://vitenparken.no/program/kommende/