Paul Findley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Paul Findley
Paul Findley.jpg
Født23. juni 1921 (96 år)
Jacksonville
Utdannet ved Illinois College
Beskjeftigelse Politiker
Parti Det republikanske parti
NasjonalitetUSA

Paul Findley (født 23. juni 1921) representerte Det republikanske parti i Representantenes hus mellom 1961 og 1982. Han tilhører den «gammelkonservative» retningen i partiet, og er kritisk til krigen mot terror og i særdeleshet angrepet på Irak, og mener at denne politikken ikke er i USAs interesse. Han er også en av grunnleggerne av Council for the National Interest.

Paul Findley er særlig kjent som kritiker av Israel-lobbyens betydning i amerikansk politikk. Han mener selv det var en viktig grunn til at han ikke ble gjenvalgt i 1982, og han mener at han ikke er alene om å bli utsatt for dette. I 1989 ga han ut boka They Dare to Speak Out: People and Institutions Confront Israel's Lobby, der han utdyper Israel-lobbyens, og særlig Aipacs, betydning i politikken. Han mener at Israels interesser i stor grad legger premissene for amerikansk politikk i Midtøsten, og dermed setter amerikanske liv i fare. Han tilskriver for eksempel ansvaret for terrorangrepet 11. september 2001 til dette.

I tråd med sin kritikk av Israel var Findley også blant de første amerikanske politiskerne som markerte seg som en støttespiller for palestinernes rettigheter i Midtøsten. For dette arbeidet har han fått flere priser og utmerkelser fra arabiske og muslimske organisasjoner. I 2001 skrev han også boka Silent No More: Confronting America's False Images of Islam der han tar et oppgjør med det han mener er en økende grad av islamofobi i USA.


Forgjenger:
 Edna O. Simpson 
Kongressrepresentant for Illinois' 20. distrikt
Etterfølger:
 Richard Durbin