Paul Findley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Paul Findley
Paul Findley.jpg
Født 23. juni 1921
Jacksonville
Utdannet ved Illinois College
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet USA

Paul Findley (født 23. juni 1921) representerte Det republikanske parti i Representantenes hus mellom 1961 og 1982. Han tilhører den «gammelkonservative» retningen i partiet, og er kritisk til krigen mot terror og i særdeleshet angrepet på Irak, og mener at denne politikken ikke er i USAs interesse. Han er også en av grunnleggerne av Council for the National Interest.

Paul Findley er særlig kjent som kritiker av Israel-lobbyens betydning i amerikansk politikk. Han mener selv det var en viktig grunn til at han ikke ble gjenvalgt i 1982, og han mener at han ikke er alene om å bli utsatt for dette. I 1989 ga han ut boka They Dare to Speak Out: People and Institutions Confront Israel's Lobby, der han utdyper Israel-lobbyens, og særlig Aipacs, betydning i politikken. Han mener at Israels interesser i stor grad legger premissene for amerikansk politikk i Midtøsten, og dermed setter amerikanske liv i fare. Han tilskriver for eksempel ansvaret for terrorangrepet 11. september 2001 til dette.

I tråd med sin kritikk av Israel var Findley også blant de første amerikanske politiskerne som markerte seg som en støttespiller for palestinernes rettigheter i Midtøsten. For dette arbeidet har han fått flere priser og utmerkelser fra arabiske og muslimske organisasjoner. I 2001 skrev han også boka Silent No More: Confronting America's False Images of Islam der han tar et oppgjør med det han mener er en økende grad av islamofobi i USA.


Forgjenger:
 Edna O. Simpson 
Kongressrepresentant for Illinois' 20. distrikt
Etterfølger:
 Richard Durbin