Pat Cash

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pat Cash
Pat Cash 2015.jpg
FødtPatrick Hart Cash
27. mai 1965[1]Rediger på Wikidata (56 år)
Melbourne[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Tennisspiller (1982–)[2]Rediger på Wikidata
Far Pat Cash, Sr.Rediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata

Pat Cash (egentlig Patrick Cash, født 27. mai 1965 i Melbourne i Australia) er en tidligere profesjonell tennisspiller.

Cash ble profesjonell tennisspiller i 1982 og i løpet av sin tenniskarriere i årene 1982–90 vant han sju single- og tolv doubleturneringer. Han var som best nummer fire (1988) på rankinglisten over verdens beste mannlige singlespillere.

Allerede i sitt første proffår vant han sin første tittel da han vant turneringen i Melbourne og i 1984 nådde han semifinalen i Grand Slam-turneringen Wimbledon men han tapte til John McEnroe i tre strake sett. Senere samme år var han i semifinalen i US Open der han også tapte knepent mot Ivan Lendl etter fem sett.

I 1987 var Pat Cash i to Grand Slam-finaler på gras, først Australian Open der han tapte for svenske Stefan Edberg som vant etter fem sett. I den andre finalen, Wimbledon, kom han til final etter å ha slått ut Mats Wilander i kvartfinalen og Jimmy Connors i semifinalen. I finalen møtte han verdeneneren Ivan Lendl som han beseiret med 3-0 i sett (7-6, 6-2, 7-5). Cash vant dermed sin første og eneste Grand Slam-tittel i en singleturnering.

Cash møtte i 1988 Mats Wilander i finalen i Australian Open men han tapte den meget jevne kampen med 3-6, 7-6, 6-3, 1-6, 6-8.

Pat Cash er den yngste spilleren som deltatt i en verdensfinale i Davis Cup som 17-åring (1983). Cash spilte den avgjørende kampen i finalen mellom Australia og Sverige, Cash lå under med 0-2 i sett mot Joakim Nyström, men klarte å snu kampen til seier. Australia vant dermed cupen. Cash gjentok bedriften i 1986 da han vant den avgjørende kampen mot Mikael Pernfors og Australia vant cupen på nytt.

Grand Slam-titler[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b The Bud Collins History of Tennis (2nd ed.), side(r) 687[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ The Bud Collins History of Tennis (2nd ed.), side(r) 686[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]