Park Lane (London)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Park Lane
Basisdata
LandStorbritannia
KommuneCity of Westminster

Kart
Park Lane
51°30′31″N 0°09′17″V

Park Lane er en gjennomfartsvei i City of Westminster i det sentrale London. Den er en del av A4202, og var opprinnelig en landevei.

Fra det 18. århundre ble den en fasjonabel boliggate, med flere store gårder som hertugen av Westminsters Grosvenor House og Dorchesterfamiliens Dorchester House. Etter andre verdenskrig ble den utvidet til seks filer, tre hver vei adskilt av en sentral sperring. Det ble da revet flere hus ved Hyde Park Corner. Gaten er en av de travleste i London sentrum.

Park Lane er mellom en og halvannen kilometer lang, og går fra Hyde Park Corner til Marble Arch, langs den østlige siden av Hyde Park. Øst for gaten ligger Mayfair. Til tross for trafikkstøyen er gaten fortsatt fasjonabel, med femstjerners hoteller og utstillingslokaler for flere eksklusive sportsbilmerker. Park Lane er den nest dyreste gaten i den britiske utgaven av brettspillet Monopol.

Gaten er en del av London Inner Ring Road, og var opprinnelig en grense for Londons rushtrafikkavgift. Da avgiftssonen ble utvidet vestover i februar 2007 kom den innenfor, men selve gaten er unntatt for avgift fordi den er en gjennomfartsåre.

Den 29. februar 2007 ble en bilbombe funnet i en underjordisk inntauingsgarasje på Park Lane. Bomben ble uskadeliggjort uten skader.