Papua Ny-Guineas kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Papua Ny-Guinea
Papua Ny-Guinea
ForbundPapua New Guinea Football Association
LandslagstrenerFrancis Moyap (2010)
KallenavnThe golden Bird of Paradise
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Papua Ny-Guineas kvinnelandslag i fotball representerer Papua Ny-Guinea i internasjonal fotball. De er, etter Australias godkjente overføring til Asia, Oseanias nest beste lag etter New Zealand. Papua Ny-Guinea er regjerende Sør-stillehavsmestre.

Papua Ny-Guinea deltok i sitt første oseaniamesterskap i 1989, der de endte på fjerde og siste plass etter å ha tapt for New Zealand, Australia og Taiwan. Det samme gjentok seg i 1991, denne gangen riktignok uten Taiwan, men mot de to andre motstanderne to ganger. Det skjedde igjen i 1995, men nå hadde Papua Ny-Guinea redusert de stygge tapene kraftig.

I 1998 fikk mesterskapet en mer mesterskapsform, med to innledende runder, så semifinale. Dette var delvis på grunn av at flere land deltok, inkludert Amerikansk Samoa, som Papua Ny-Guinea slo komfortabelt. Papua Ny-Guinea kom til semifinalen, som de tapte for Australia, men de vant bronsefinalen mot et annet nytt lag, Fiji med 7-1. I 2003 etablerte Papua Ny-Guinea seg som best av de nest beste, da de kom på tredjeplass etter at mesterskapet hadde blitt redusert fra 10 til 5 lag, og cuprunden falt ut.

I 2007, etter at Australia hadde blitt overført til AFC, var Papua Ny-Guinea forutsigbart på andreplass i Oseaniamesterskapet. Imidlertid greide de bare en knepen seier over det nye laget Tonga. I samme år ble det laget et South Pacific Games uten New Zealand. På tross av et noe overraskende tap for Fiji vant Papua Ny-Guinea. De slo Tonga i finalen, riktignok etter ekstraomganger, 3-1. Papua Ny-Guinea fikk deretter spille mot New Zealand om en OL-plass. New Zealand vant kampen 2-0.

VM-kvalifiseringen i 2010 endte igjen med at Papua Ny-Guinea slo de øvrige nasjonene men tapte for New Zealand; denne gangen ble tapet for New Zealand i finalen på 0–11, etter at førstekeeperen Linda Bunaga sonet karantene for et rødt kort i semifinalen mot Cookøyene. Papua Ny-Guinea vant semifinalen 1–0 mot de senere bronsemedaljørene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]