Ouran High School Host Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ouran High School Host Club (japansk: 桜蘭高校ホスト部(クラブ) Ōuran Kōkō Hosuto Kurabu) er en mangaserie (japansk tegneserie) laget av Bisco Hatori og utgitt i 18 bind fra 2002 til 2010.[1]

Det er en romantisk komedie. Hovedpersonen Haruhi Fujioka er elev ved Ouran videregående skole, og forviller seg inn i en lukket gutteklubb hvor hun blir oppfattet som en gutt, og gjort til de andres tjener.

Serien ble først filmet som en anime-TV-serie i 2006 redigert av Takuya Igarashi med 26 episoder,[2] senere som spillefilm i 2012.[3]

Historien[rediger | rediger kilde]

Haruhi Fujioka er en fattig stipend-elev ved Ouran videregående skole, en oppdiktet skole i Bunkyõ, Tokyo. Fordi skoleuniformen er for dyr for henne, bruker hun lange bukser, pologenser og vest; sammen med de store brillene og det korte håret gjør dette at hun kan forveksles med en gutt.

Mens hun leter etter en leseplass, forviller hun seg inn i møterommet til Host Club, i det tredje musikkrommet. Klubben består forøvrig av seks rike gutter. Når hun knuser en vase som koster rundt 8 millioner yen blir hun pålagt å arbeide som klubbens tjener for å betale for skaden. De seks guttene bruker klubben som utgangspunkt for å sjekke opp og underholde jenter. I tillegg til andre tjeneroppgaver, blir det Haruhis oppgave å hente inn jenter. Selv om guttene etterhvert oppdager Haruhis identitet, later de som ingenting, og fortsetter spillet.

De seks guttenes personligheter er bygget rundt stereotypier fra mangaserier: «prinsen», «organisatoren», tvillingene som «smådjevlene», den barnslige «lolitagutten» og den sterke, tause «beskytteren».

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Ouran High School Host Club». animenewsnetwork.com. Besøkt 17. mars 2019. 
  2. ^ «Ouran High School Host Club». imdb.com. Besøkt 17. mars 2019. 
  3. ^ «Ouran High School Host Club». imdb.com. Besøkt 17. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]