Ouran High School Host Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ouran High School Host Club (japansk: 桜蘭高校ホスト部(クラブ) Ōuran Kōkō Hosuto Kurabu) er en manga-serie laget av Bisco Hatori. Serien følger Haruhi Fujioka, en stipend-elev ved Ouran videregående skole, og de andre medlemmene i verts-klubben. Denne romantiske komedien fokuserer på forholdene i og utenfor klubben og bryter ned klisjeene og stereotypene som holder til i serier laget for jenter.
Mangaen har blitt til TV-serie redigert av Takuya Igarashi og produsert av Bones. Serien har 26 episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Haruhi Fujioka er en stipend-elev ved Ouran videregående skole, en oppdiktet skole i Bunkyõ, Tokyo. Fordi skoleuniformen koster en formue, bruker hun lange bukser, pologenser og vest, og sammen med de store brillene og det korte håret hennes tror alle at hun er en gutt.
Da hun ser etter et stille sted for å studere, snubler hun over verts-klubben i det tredje musikkrommet. Der kommer hun i skade for å knuse en vase som kostet rundt 8 millioner yen. For å betale tilbake til klubben, blir hun utnevnt til klubbens "hund". Etter hvert ser de potensialet i henne, og utnevner henne til fullverdig medlem av vertsklubben. Når hun har klart å skaffe seg 100 kunder, blir gjelden strøket. Senere blir antallet justert opp til 1 000 kunder. Ikke lenge etter oppdager sjefen i klubben at hun er jente, noe de andre i klubben har innsett for lengst. Men da er det allerede for sent, og Haruhi forblir "gutt" resten av skoleåret, og "jobber" som vert i vertsklubben


Karakterer[rediger | rediger kilde]


Haruhi Fujioka Alder : 16

Haruhi er den guttelignende heltinnen i serien og den Naturlige typen. Hun kommer fra en lavere-klasse familie, men er veldig intelligent og derfor tok og besto hun overflyttelsesprøven for å komme inn på Ouran helt på egen hånd. Moren hennes døde da hun var fem år gammel, så hun bor sammen med sin hypre transvestittfar som oppdrar henne alene, selv om det i de fleste tilfeller er hun som tar seg av ham. Haruhi er en apatisk og motvillig heltinne som ikke har noe interesse i vakre eller prangende ting, søt mat, eller kjekke gutter. Alle medlemmene i vertsklubben har et svakt punkt for henne og holder det enten inne i seg eller viser det veldig åpenlyst. Haruhi ser ut til at hun ikke bryr seg om de andre medlemmenes følelser, men allikevel lærer hun mer og mer om hver av dem og ender opp med å bry seg veldig mye om dem. Etter hvert finner hun også ut (mot hennes vilje) at hun er blitt forelsket i Tamaki, vertsklubbens sjef og selværklærte "Konge".


Tamaki Suo Alder : 17

Vertsklubbens president og prinsetypen. Han er ekstremt lidenskapelig og snill, alltid klar til å hjelpe andre, og har en interesse for mange ting. Han blir sett på som den mest attraktive av vertene. Han er også veldig intelligent (nest best i klassen etter Kyouya) og en begavet pianospiller. Han er veldig oppriktig i det han sier, og tar på seg rollen i å behage jenter veldig seriøst, som kommer først og fremst av hans dype kjærlighet for moren hans. Imidlertid blir han som oftest sett på som en idiot av de andre vertsklubbmedlemmene fordi han er veldig uvitende om sine egne situasjoner (selv om han ofte ser gjennom andres), veldig dum og melodramatisk til tider, og noe egoistisk og selvopptatt. Han har også en underlig besettelse for "verdslige folks" livsstil og elsker ramen og "Instant coffee" (regnes som "verdslige folks" mat). Han ser på Vertsklubben som en familie og navnga seg selv som faren og Kyouya som moren. Faren hans er skolens høyest ansette inspektør, og familien hans er et av de rikeste i Japan. Moren hans,som bor i Frankrike, ble tvunget til å gi ham fra seg så han en dag kan bli godtatt som arving til Suoh familien av bestemoren hans, som ikke liker ham. Han er halvt fransk og halvt japansk. Etter hvert finner han ut at han har følelser for Haruhi, men han misforstår det som en faderlig kjærlighet og ikke en romantisk. Han finner imidlertid ut ved senere anledninger i mangaen at han faktisk elsker henne. Ikke som en "far", men som en mann.


Kyouya Ootori

Alder : 17

Vertsklubbens visepresident og den kule typen. Han er ofte kalt "Mor" av Tamaki og "Skyggekongen" av resten av klubben. Han står bak de fleste av Vertsklubben prosjekter, og de andre går som regel med på det han sier. Noen ganger favoriserer de til og med hans lederskap over Tamakis. Til tross for at personlighetenes deres er den rake motsetning av hverandre har Kyouya og Tamaki vært bestevenner helt siden det siste året deres på ungdomsskolen, da Tamaki ble overført til Ouran. Han er sin fars tredje sønn og har brukt hele livet sitt på å ære familien sin og holde igjen sine sanne egenskaper så han ikke skal overgå brødrene sine, dog det er tydelig at han er mer ambisiøs og har mer pågangsmot og talent enn noen av dem. I et punkt i serien innrømmer Kyouya the faktum at som en tredje sønn vil han aldri kunne bli arvingen til hans fars forretning og ser ut til å være bitter om dette mot faren hans. Han tar seg også av Vertsklubbens finansielle saker og har en vane av å ikke avsløre viktig informasjon til de andre vertene før det nåværende problemet allerede er over.


Hikaru og Kaoru Hitachiin

Alder : 16


Identiske tvillingbrødre som pleide å være ekstremt innesluttet og avvisende mot omverdenen. De er av Lille Djevel typen. Bare nylig etter at de ble med i Vertsklubben begynte de å åpne seg og tillot andre å entre deres verden. Siden foreldrene deres alltid jobbet mye mens de vokste opp ble de veldig sammensveiset og avhengige av hverandre. De liker alltid det samme, kler seg likt, og snakker nesten alltid på likt. De er på samme alder som Haruhi og går i hennes klasse, og har dermed et spesielt bånd til henne; hun var den første og eneste personen som var i stand til å se forskjell på dem, noe som begge i hemmelighet hadde lengtet etter. De elsker å gjøre rampestreker og lure folk, spesielt Tamaki. Kaoru er snillere, mer sensitiv og moden enn Hikaru. Hikaru derimot, er veldig umoden og noe slem, men har også en beskjeden og søt side. Hans slemme side kommer mest av at han har problemer med å uttrykke følelsene sine. Kaoru har en lysere, mer myk stemme mens Hikarus er mørkere og spissere, noe som gjør det mulig for seeren å skille de fra hverandre når de snakker hver for seg (Snakker de på likt, er det umulig å skille mellom dem). Tvillingene finner senere ut at også de har følelser for Haruhi, som fører til deres første ekte krangel. Men Kaoru finner ut at han ikke liker Haruhi nok til at han vil ha henne for seg selv (fordi han verdsetter forholdet med broren mer), så han tar et steg tilbake og lar Hikaru være den som elsker henne mens hans heier for ham. Etter denne utviklingen tar de mer fokus på forskjellene sine, samtidig som de også er kommet hverandre nærmere.Mitsukuni Haninozuka Alder : 18


Også kjent som "Honey" og klubbens "Lolita" type. Han ser mer ut som en barneskole elev enn den 18 år gamle tredje års studenten han egentlig er. Honey er besatt av kaker og søtsaker, noe som han veldig unge utseende kan avsløre. Honey er elsket av jentene på skolen for hans like søte utseende og han har et kallenavn for alle (slik som Haru-chan) for Haruhi. Honey bærer konstant rundt på en kaninbamse (kalt Usa-chan). Til tross for hans barnslige utseende, er han villedende sterk og en dyktig judomester. Han er som regel sett sammen med Mori, hans fetter ut av gifteri. Honey kommer fra en familie som eier en nasjonal berømt dojo og som er kjent for deres judo ferdigheter. I en episode ble det sagt at hvis han skulle komme til å slippe løs hans fulle kampferdigheter, ville han bli regnet som en trussel mot nasjonal sikkerhet. Selv om det ser ut til å være en fasade, er både hans søte side og hans seriøse side helt oppriktige. Etter at Tamaki fortalte ham at å være seg selv er "ekte styrke" bestemmer han seg for aldri å forandre seg.Takashi Morinozuka Alder :18


Også kjent som "Mori" og er den sterke men stille typen. Han er høy og stoisk. Han har dedisert livet sitt til Honey ved å beskytte ham og blir bare sint hvis Honey er skadd eller såret. Imidlertid står han også de andre vertsklubbmedlemme nær og mange klassekamerater ser opp til ham for hans stille men vennlige natur. Han snakker som regel bare når han anser det som nødvendig, og svarer som regel på spørsmål med enstavelses svar. Moris familie har tjent Honeys familie i årevis, helt til et giftermål for to år siden gjorde dem til fettere. Selv om tjener-mester båndet var teknisk sett brutt, tjener Mori fremdeles trofast Honey som vokter og beste venn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.