Ottis Toole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ottis Toole
Ottis Toole.jpg
Født5. mars 1947[1]
Jacksonville
Død15. september 1996[1] (49 år)
Raiford
Gravlagt Florida State Prison
Beskjeftigelse Kriminell, seriemorder
Nasjonalitet USA

Ottis Elwood Toole (født 5. mars 1947 i Jacksonville, Florida, død 15. september 1996) var en amerikansk seriemorder, brannstifter og kannibal. Toole arbeidet sammen med seriemorderen Henry Lee Lucas, og de innrømmet hundrevis av uløste drap over hele USA over flere tiår, og de røpet flere detaljer om drapene som bare gjerningsmennene kunne vite.

Toole`s mor var en religiøs fanatiker, og han hevdet at moren mishandlet ham, inkludert kle ham i jente-klær og kalle ham "Susan". Som lite barn var Toole et offer for seksuelle overgrep og incest som ble begått av nære slektninger og bekjente, inkludert hans eldre søster og nærmeste nabo. Toole hevdet at hans mormor var en satanist, som eksponerte ham for satanistisk praksis og ritualer i sin ungdom, inkludert å stjele lik fra graver og hun kalte ham «Djevelens barn». Han hadde lærevansker som dysleksi og ADHD. Gjennom hele barndommen, stakk han ofte vekk fra hjemmet og sov i forlatte hus. Han var en serie-brannstifter allerede fra ung alder og skal ha blitt seksuelt opphisset av ild. Toole hevdet at han ble tvunget til å ha sex med en venn av hans far da han var fem år gammel.

Toole hevdet også at han var homofil som 10-åring, og han hadde et homofilt forhold med en gutt i nabolaget da han var 12 år. Toole droppet ut av skolen i 9. klasse og besøkte forskjellige homofile barer på denne tiden. Han hevdet også å ha vært en mannlig prostituert som tenåring, og var besatt av homofil porno. Toole hevdet å ha begått sitt første drap i en alder av 14 år da han skal ha drept en omreisende selger. Mye informasjon om Toole mellom 1966 og 1973 er uklart. Mens han bodde i Nebraska, var Toole en av de hovedmistenkte i drapet på 24 år gamle Patricia Webb i 1974. En måned senere ble han hovedmistenkt i drapet på den 31 år gamle Ellen Holman, som ble myrdet den 14. oktober 1974. Med mange anklager rettet mot seg, forlot han Nebraska og dro tilbake til hjembyen Jacksonville, Florida. I 1983 tilsto Toole de to drapene.

Den 14. januar 1976, giftet han seg med en kvinne som var 25 år eldre enn ham. Hun forlot ham tre dager senere, etter at hun oppdaget sin manns homofili. Toole hevdet senere at dette ekteskapet var en taktikk for å skjule sin virkelige seksualitet. I 1976 møtte Toole og Henry Lee Lucas for første gang på et suppekjøkken i Jacksonville og de utviklet snart et seksuelt forhold. Toole hevdet senere å ha ledsaget Lucas i over 100 drap, noen ganger på oppdrag av en kult som het "The Hands of Death". I april 1983 ble Toole arrestert i Jacksonville for å brenne ned en kirke, og han fikk en dom på 15 års fengsel for dette. To måneder senere, i juni 1982, ble hans medskyldige, Henry Lee Lucas, arrestert for ulovlig besittelse av et skytevåpen. Det var da Lucas begynte å skryte om alle mordene de hadde begått. I begynnelsen nektet Toole for å ha vært med på mordene.

Den 21. oktober 1983 tilsto Toole mordet på seks år gamle Adam Walsh som skjedde i 1981. Eksperter vitnet under rettssaken hans om at Toole led av paranoid schizofreni. Da han satt fengslet i Florida hadde Toole celle ved siden av seriemorderen Ted Bundy. Etter fengsling erklærte Toole seg skyldig i 4 drap som han hadde begått i Jacksonville i 1991 og han fikk 4 livstidsdommer. Han innrømmet også at han hadde drept 18 år gamle David Schallart, en haiker han plukket opp øst for Pensacola, Florida. Schallart`s kropp, som hadde 5 skuddsår i venstre side av hodet, ble funnet den 6. februar 1980. Toole ble portrettert av Tom Towles i filmen Henry: Portrait of a Serial Killer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Ottis Elwood Toole, 6438768