Orkesterefterskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Orkesterefterskolen
LandDanmark
Grunnlagt2004
KommuneHolstebro kommune
AdresseBisgårdmark 18, 7500 Holstebro
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Orkesterefterskolen
56°21′35″N 8°35′53″Ø

Orkesterefterskolen er en efterskole for klassisk musikk, som ble startet av bratsjisten Charlotte Borchorst Faurschou i skoleåret 2004/2005. Skolens vesentligste formål er at støtte unge klassiske musikere, både unge med ambisjoner om en profesjonell musikkarrière og unge, som bare interesserer seg for den klassiske genren.

Orkesterefterskolen tilbyr undervisning i 9. og 10. klasse. Hver årgang består av ca. 55 unge musikere, som tilsammen danner skolens eget symfoniorkester, som dirigeres av skolens dirigent Ole Faurschou. Utover symfoniorkestret synger alle elver også i felleskoret dirigert av Peter Vogel, et fire stemt kor, som primært synger klassiske verker, blant annet av Carl Nielsen.

På Orkesterefterskolen er det tre forskjellige hovedretninger: Vokallinien, klaverlinien og orkesterlinien.

  • Kor Teaterlinjen er for sangere. På vokal linjen får man soloundervisning i sang, dramaundervisning, synger i kammerkor sammen med de andre på Kor Teaterlinjen, og synger i felleskoret.
  • Klaverlinjen er for pianister. På klaverlinjen får man soloundervisning, spiller ensemble, kammermusikk og synger i felles koret.
  • Orkesterlinjen er for instrumentalister. På Orkesterlinjen får man soloundervisning, spiller i symfoniorkestret, spiller kammermusikk og synger i felles kor.

Skolen har også mange andre tilbud som for eksempel bruksklaver undervisning, messingensemble, strykerensemble, treblåserensemble og de mange kammermusikk gruppene, både planlagt og på elevers eget initiativ.

Utover alminnelige skolefag blir det undervist i fag som hørelære, musikkteori, musikkhistorie og verklytting. Det kan alt sammen være med til at gi en god forståelse av klassisk musikk.

I 2008 ble skolens første orkesterleder, Morten Ryelund, erstattet av Ole Faurschou, som selv ble erstattet av en ny korleder, Peter Vogel.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]