Hopp til innhold

Opplysningskontoret (kulturgruppe)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opplysningskontoret var «en uavhengig, radikal kulturgruppe i folkets tjeneste» som holdt til i Oslo. Gruppa la i 2008 all aktivitet på is på ubestemt tid.

Opplysningskontoret fikk mest oppmerksomhet for musikalen (ml) – en marxist-leninistisk popmusikal fra 2004. Ellers har gruppa opptrådt på forskjellige arrangementer hos solidaritetsorganisasjoner, fagforeninger, partier og andre organisasjoner. På Globaliseringskonferansen i 2004 satte de opp Individinvestering – et syngespill om kjærlighet, markedsliberalisme og kontorrekvisita.

I 2005 spilte Opplysningskontoret forestillingene Sannheten om hver måned på kulturpuben Skuret. I februar 2006 satte gruppa flere sketsjer fra disse forestillingene sammen med en framtidsvisjon hvor Opplysningskontoret styrte landet, og ga oss Sannheten om 2005 (og resten!) på Parkteatret. I februar 2007 hadde Sannheten om 2006 (og alt annet!) premiere. Etter seks forestillinger på Parkteatret dro de på norgesturné med forestillingen.

Forestillinger[rediger | rediger kilde]

Helaftens oppsetninger:

  • (ml) – en marxist-leninistisk popmusikal, 2004.
  • Individinvestering – et syngespill om kjærlighet, markedsliberalisme og kontorrekvisita, 2004.
  • Sannheten om 2005 (og resten!), 2006.
  • Sannheten om 2006 (og alt annet!), 2007.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Det er mange som har deltatt på de forskjellige prosjektene til Opplysningskontoret, men tilsammen har det ikke vært mer enn ti faste medlemmer av gruppa.

Knut Nærum var regikonsulent på (ml) – en marxist-leninistisk popmusikal og hadde regien på Sannheten om 2005 (og resten!) og Sannheten om 2006 (og alt annet!). Anders Rogg og Jan Simonsen deltok også på Sannheten om 2005 (og resten!). Snorre Valen, som senere ble valgt til Stortinget for SV, spilte piano på (ml) – en marxist-leninistisk popmusikal.

Nåværende medlemmer av gruppa:

Tidligere medlemmer av gruppa:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata