Oppegård Skolemusikkorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Oppegård Skolemusikkorps
TilhørighetGreverud skole/Østli skole/Flåtestad skole, Nordre Follo
Stiftet1927, 50 musikanter
DirigentHelga Jenssen Solstad og Maja Bjørhei
Medlemmerca. 50
KorpstypeJanitsjar
Nettstedwww.oppegardskolekorps.no

Oppegård Skolemusikkorps er et norsk musikkorps fra Nordre Follo i Akershus.

Stiftelse & Forhistorie[rediger | rediger kilde]

Oppegård Skolemusikkorps ble stiftet 3. mars 1927 av Trygve Bratland som det første skolekorpset i Oppegård kommune. Korpset kom godt i gang, og hadde mange bra år – både ved medlemstall og musikken de spilte. De første 31 åra var korpset forbeholdt gutter og het da Oppegård Guttemusikkorps. I 1958 ble korpset åpnet for jenter, og i 1964 skiftet det navn til Oppegård skolemusikkorps [1].

Etter mange store korpsturer, stevner og arrangement frem til 1990 ble medlemstallet redusert. I 1997 var medlemstallet så lavt at det ble besluttet å legge ned skolekorpset. De få gjenværende musikantene fikk tilbud om å hospitere i nabokorpset, Sofiemyr Skolekorps, inntil re-etablering var mulig. Styrene i korpsene satte av OS driftsmidler på egen konto med formål for økonomi til re-etablering.

I denne perioden ble det valgt alternative løsninger i 17. mai-toget i Oppegård Syd: Innleie av korps fra Kristinehamn i Sverige eller kassettspillere.

I 2003 tok ildsjeler i Oppegård initiativ til å re-etablere korpset. Det startet med 50 aspiranter og korpset har siden utviklet seg til å bli et fullverdig korps med god spredning i aldersklassene.[2]

I dag[rediger | rediger kilde]

Oppegård Skolemusikkorps teller i dag ca. 50 musikanter (både aspirant-, junior- og hovedkorps). Dirigent siden 2008 er Hilde Olsrud.

Gjennom året spiller Oppegård Skolemusikkorps på 17. mai og en rekke andre stevner og arrangement. I tillegg holder de høstkonsert, vårkonsert og drar hver sommer på korpstur til Norge eller utlandet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1] Østlandets Blad
  2. ^ [2] Østlandets Blad

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]