Kolbotn Pike- og Guttemusikkorps

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kolbotn Pike- og Guttemusikkorps
TilhørighetKolbotn og Vassbonn
Stiftet27. oktober 1927
DirigentSilje E. Varhaug
KorpstypeJanitsjar
Nettstedkpgm.no

KPGMK (Kolbotn Pike- og Guttemusikkorps) er et av Nordre Follo kommunes mange korps.

Historie[rediger | rediger kilde]

Korpset ble stiftet 27. oktober 1927 som Kolbotn Guttemusikkorps, medlemmer av foreningen Landsstormen og Kolbotnkoret var initiativtakere til korpset, med Hans Knudsen i spissen.
I starten bestod korpset av både treblås- og messinginstrumenter, men etter krigen var treblåsinstrumentene i såpass dårlig stand at korpset måtte starte igjen som et rent brass-korps. I 1988 gikk korpset tilbake til janitsjarbesetning.

Jenter i korpset[rediger | rediger kilde]

I starten var det bare gutter som kunne gå i korpset. Dette førte i 1959 til at Kolbotn-Garden ble stiftet som et drillkorps for piker. I 1982 bestemte styret at jenter også skulle få være med i korpset. Navnet ble da endret til Kolbotn Pike- og Guttemusikkorps

Dirigenter[rediger | rediger kilde]

Av de dirigenter korpset har hatt, kan man nevne Ragnar O. Bakken, som var tilknyttet korpset i nærmere 20 år. Etter at han sluttet høsten 1993, gikk korpset gjennom periode med forskjellige dirigenter frem til januar 1996, da Haakon Esplo overtok dirigentstokken.

Haakon Esplo var dirigent frem til juni 1998. Etter en kort periode med diverse vikarer før Håvard Evang var på plass som ny dirigent. Evang ble i 2006 avløst av korpset neste dirigent, Fredrik E. Nilsen.

Konkurranser[rediger | rediger kilde]

Korpset har deltatt i Akershusmesterskapet flere ganger, men har ikke oppnådd de beste resultater. Da korpset derimot deltok i Kong Rakne i 2007 fikk korpset førsteplass i andre divisjon.

Kilder[rediger | rediger kilde]