Opel Omega

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Opel Omega
Opel Omega front 20080118.jpg
ProdusentGeneral Motors (Opel)
Produsert19862003
KlasseStor familiebil
KarosserityperFiredørs sedan
Femdørs stasjonsvogn
GenerasjonerA og B
Forgjenger(e)Opel Rekord
Efterfølger(e)Opel Signum
Tekniske data
Motor&Ndash;

Opel Omega er en bilmodell fra den tyske bilprodusenten Opel som ble produsert mellom 1986 og 2003. Modellen erstattet Opel Rekord, og ble kåret til Årets Bil i Europa i 1987. Omegaen er foreløpig den siste Opelen som ble produsert med bakhjulsdrift. (Hvis man ser bort ifra speedster og den nye Opel GT) Omega ble produsert i to ulike generasjoner på Opels fabrikk i Rüsselsheim, Tyskland, og var tilgjengelig som firedørs sedan og femdørs stasjonsvogn.

I Storbritannia ble første generasjon, Omega A, markedsført som andre generasjon Vauxhall Carlton (første generasjon Carlton var egentlig en Opel Rekord E2), mens Omega B ble solgt som Vauxhall Omega i Storbritannia. Omega ble også produsert og solgt i Brasil som Chevrolet Omega og Chevrolet Suprema, mens dette navnet i dag benyttes for Holden Commodore i Brasil. En utgave av Omega B MV6 ble også solgt i USA under navnet Cadillac Catera.

Produksjonen av Omega ble stanset i 2003, uten at Opel lanserte noen direkte etterfølger. Det nærmeste man kom var Opel Signum, som var i produksjon frem til 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]