Opel Omega

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Opel Omega
ProdusentGeneral Motors (Opel)
Produsert19862003
KlasseStor familiebil
KarosserityperFiredørs sedan
Femdørs stasjonsvogn
GenerasjonerA og B
Forgjenger(e)Opel Rekord
Efterfølger(e)Opel Signum
Tekniske data
Motor&Ndash;

Opel Omega er en bilmodell fra den tyske bilprodusenten Opel som ble produsert mellom 1986 og 2003. Modellen erstattet Opel Rekord, og ble kåret til Årets Bil i Europa i 1987. Omegaen er foreløpig den siste Opelen som ble produsert med bakhjulsdrift. (Hvis man ser bort ifra speedster og den nye Opel GT) Omega ble produsert i to ulike generasjoner på Opels fabrikk i Rüsselsheim, Tyskland, og var tilgjengelig som firedørs sedan og femdørs stasjonsvogn.

I Storbritannia ble første generasjon, Omega A, markedsført som andre generasjon Vauxhall Carlton (første generasjon Carlton var egentlig en Opel Rekord E2), mens Omega B ble solgt som Vauxhall Omega i Storbritannia. Omega ble også produsert og solgt i Brasil som Chevrolet Omega og Chevrolet Suprema, mens dette navnet i dag benyttes for Holden Commodore i Brasil. En utgave av Omega B MV6 ble også solgt i USA under navnet Cadillac Catera.

Produksjonen av Omega ble stanset i 2003, uten at Opel lanserte noen direkte etterfølger. Det nærmeste man kom var Opel Signum, som var i produksjon frem til 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]