Olsen-bandens første kup

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Olsen-bandens første kup
Generell informasjon
GenreJulekalender
NasjonalitetDanmark
Lengde25 min.
Språk DanskRediger på Wikidata
Bak kamera
Regissør(er)Giacomo Campeotto
ManusLars Mering,[1] Anne-Marie Olesen[1]
MusikkBent Fabricius-Bjerre
Foran kamera
MedvirkendeJens Sætter-Lassen,[1] Asger Reher,[1] Tonny Landy,[1] Christian Damsgaard,[1] Peter Steen,[1] Kurt Ravn,[1] Lisbet Lundquist,[1] Jesper Langberg[1]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
TV-kanalTV 2 Danmark
Eksterne lenker

Olsen-bandens første kup er en dansk TV-serie for barn, av 31 episoder, produsert 1999. Seriens musikalske tema er laget av Bent Fabricius-Bjerre og Flemming Christensen.

Olsenbandens første kupp var i utgangspunktet en TV-julekalender, som ble sendt på TV 2 (Danmark) i desember 1999. Ytterligere 7 episoder ble laget, som ble sendt i påsken 2000.

Handling[rediger | rediger kilde]

Julen er rett rundt hjørnet, og i Benny og Kjelds klasse starter en ny gutt, Egon. De tre blir fort venner. Egon, som bor på barnehjem, sier at det verken blir julegaver eller fest for barna på barnehjemmet, ettersom julefondets grådige styre har brukt alle pengene. Egon er sikker på at det er juks i spillet - og selvfølgelig har han en plan! De tre bestemmer seg for å løse mysteriet med en gang, men det oppstår mange problemer: Børgefar blir kidnappet, Yvonne må velge mellom Bøffen og Kjeld, politiassistentene Holm og Jensen roter med det som vanlig, og er det i det hele tatt mulig å åpne Franz Jäger-safe? Olsen-gjengen gjør alt for å løse mysteriet før julaften, slik at gaver kan kjøpes til alle. Men lykkes det?

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]