Olsen-banden på spanden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Olsen-banden på spanden
Generell informasjon
Prod.landDanmark
Lengde111 min.
SpråkDansk
Aldersgrense12 år (Norge)
Bak kamera
RegiErik Balling
ProdusentBo Christensen
ManusforfatterErik Balling og Henning Bahs
MusikkBent Fabricius-Bjerre
SjeffotografJørgen Skov
KlippOle Steen-Nielsen
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Eksterne lenker

Olsen-banden på spanden er en dansk film fra 1969 og er regissert av Erik Balling. Det er den andre filmen i den danske Olsenbanden-serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter nok et mislykket ran havner Egon (Ove Sprogøe) bak murene igjen. Ved løslatelse har han nå blitt rehabilitert av den attraktive sosialarbeideren Bodil Hansen (Ghita Nørby) som vil at skurker skal bli snille. Han skaffer seg en jobb, og håper å imponere Bodil ved å være en lovlydig borger. Egon forsøker også å få Benny (Morten Grunwald) & Kjeld (Poul Bundgaard) til å forstå at forbrytelser ikke lønner seg. Først skjønner de ikke det. Men når Yvonne (Kirsten Walther) maser om penger, å Dynamit-Harrys planer er elendige, er de med. De får jobb i en bank. Men noen gangstere sendt av mafia-sjefen Serafimo har planlagt å rane de danske kronjuvelene fra den samme banken. Olsen-banden blir snart anklaget for dette ranet, og de må stjele tilbake kronjuvelene fra de virkelige kjeltringene for å bevise deres egen uskyld.

Men i løpet av denne prosessen blir de snart forfulgt av bådde gangsterne, og etterforsker Mortensen fra det danske politiet. Gjennom en rekke forkledninger klarer de å narre gangsterne og få tak i juvelene, og etter en lang bil-jakt møter de Bennys lett alkoholiserte bror Dynamitt-Harry. Han har peiling på eksplosiver, oglover å åpne kofferten med kronjuvelene ved en avsidesliggende byggeplass. Men det gjengen og Dynamitt-Harry ikke vet er at en gruppe tyske leiemordere, ansatt av Serafimo, også er på jakt etter dem. De har fått i oppdrag å utslette hele gjengen for godt, og gjenvinne alle kronjuvelene. Men Harry sprenger ved et uhell alle leiemorderne i luften. Til slutt ankommer Serafimo i et helikopter, sammen med Bodil som tror hun har klart å rehabilitert Serafimo. Gjengen tar med seg kofferten, men Serafimo har også noen skumle baktanker.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]