Olsen-banden på spanden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Olsen-banden på spanden
Generell informasjon
Prod.landDanmark
Lengde111 min.
SpråkDansk
Aldersgrense12 år (Norge)
Bak kamera
RegissørErik Balling
ProdusentBo Christensen
ManusforfatterErik Balling og Henning Bahs
MusikkBent Fabricius-Bjerre
SjeffotografJørgen Skov
KlippOle Steen-Nielsen
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Eksterne lenker

Olsen-banden på spanden er en dansk film fra 1969 og er regissert av Erik Balling. Det er den andre filmen i den danske Olsenbanden-serien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Egon (Ove Sprogøe) har blitt forelsket i en dame som vil at skurker skal bli snille. Hun heter Bodil Hansen (Ghita Nørby). Men da må Egon så klart gi et godt inntrykk. Så han skal også få Benny (Morten Grunwald) & Kjeld (Poul Bundgaard) til å forstå at forbrytelser ikke lønner seg. Først skjønner de ikke det. Men når Yvonne (Kirsten Walther) maser om penger, å Dynamit-Harrys planer er elendige, er de med. De får jobb i en bank. Men noen har planlagt et kupp i banken. Så når gangster'ne kommer tar de en Cello-kasse å rømmer. Men når vakten kommer, etter en lang pause blir de anmeldt. Så nå må Olsen-banden få tak i pengene å bevise at de ikke har gjort noe. De får tak i Cello-kassa. Men de får den ikke opp. Å de som gleda seg til å finne ut hva som var der. (Noe politiet vet). Kronjuvelene er oppi der. De som de trodde var kronjuvelene er kopier. Siden Danskene måtte tjene penger kom de på å selge kronjuvelene. Men det vet ikke Olsen-banden dessverre. Så nå må Egon, Kjeld og Benny få opp kassa. Kanskje til å med sprenge. Men hvem skal det? Kanskje dynamit-Harry.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Video-x-generic.svgDenne film- og danmarkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.