Olav Steimler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Olav Steimler
Født3. apr. 1951Rediger på Wikidata (73 år)
BeskjeftigelseJournalist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Olav Steimler (født 3. april 1951 i Bergen) er en norsk journalist. Han var redaksjonssjef i TV 2 fra 1995 til 2004 og var en av grunderne av web-tv journalistikken i Norge. Han er utdannet ved Norsk Journalisthøyskole med tilleggsutdannelse fra USA i business writing. Han har tidligere jobbet som journalist i Dagen, Aftenposten, VG og Bergens Tidende.

Steimler har vært informasjonsdirektør i Dow Chemical og ansvarlig for krisekommunikasjon i Norden og deler av Europa. Han har arbeidet som kommunikasjonsrådgiver for flere selskaper nasjonalt og internasjonalt. Blant andre Ervik Havfiske Gruppen, Ervikfisk, Niprox og PSWincom. Olav Steimler var i fem år daglig leder for Arctic Linefish AS i Ervik Havfiske Gruppen. Dette selskapet er internasjonalt salgsselskap for Norges største og ledende linebåtrederi med merkevarene Arctic Linefish og Ervikfisk. Steimler var direktør i konsernet Ervik Havfiske Holding - med spesialansvar for kommunikasjon, FoU og prosjekter.

Han var styreleder i Måløy Marine Ressurssenter og Stad Vekst og er styremedlem i flere selskaper innen havbruk, reiseliv og teknologi.

Steimler er fra januar 2021 adm dir i næringsutviklingsselskapet Stad Vekst AS.