Odderøya Amfi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Odderøya Amfi
Odderøya Amfi og sceneområdet
LandNorges flagg Norge
Kart
Odderøya Amfi
58°08′12″N 8°00′25″Ø

Odderøya Amfi er en arena for utendørskonserter og ligger på Odderøya like sør for Kristiansand sentrum. Odderøya Amfi er bygget i 2007 på den gamle idrettsplassen og var tiltenkt Quartfestivalen. Odderøya Amfi er, i enda større grad enn Bendiksbukta, egnet for store konserter og festivaler. Det er plass til et sted mellom 15 og 20 000 tilskuere, avhengig av ønsket komfortnivå og organisering. Selve amfiet er omkring 7 dekar og inkluderer også areal til lydproduksjon og servering. I tillegg er sceneområdet på omkring 3 dekar.

Amfiet[rediger | rediger kilde]

Selve publikumsarealet er stort sett gressamfi med stigning 1:12 og vakker utsikt til havet. I midten av amfiet og bakerst er det grusareal for boder og lydproduksjon.

Scene- og backstageområdet[rediger | rediger kilde]

Scene-/backstageområdet er grusplass og tillater scene på opptil 35 meter, og er dimensjonert for at 3 semitrailere kan stå bak scenen samtidig.

Infrastruktur[rediger | rediger kilde]

Hele området er bundet sammen av kabelkanaler for strøm, vann og annen drikke (øl med videre). Publikumsatkomsten til anlegget kan skje gjennom to parallelle grusveier, atskilt fra all kjøretrafikk. Septiktank er tilpasset vanntoaletter, med daglig tømming for store arrangementer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]