Norwegian Hull Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Norwegian Hull Club
Org.formGjensidig selskap
Org.nummer910 508 334
Etablert2001
Datterselskap(er)Marine Benefits AS, Insurance Technology Solutions AS
HovedkontorBergen, Norge
BransjeSjøforsikring
NøkkelpersonerHans Christian Seim(CEO)
Antall ansatte130 (2018)
Nettsidehttps://www.norclub.com

Norwegian Hull Club (NHC) er en sjøassuranseforening, og har som formål å drive direkte gjensidig skadeforsikringsvirksomhet innen bransjen sjø- og transportforsikring, gjenforsikringsvirksomhet samt virksomhet som naturlig henger sammen med forsikringsvirksomhet.

NHCs hovedkontor er plassert i Bergen, og selskapet har ytterligere kontorer i Oslo og Kristiansand. I november 2016 åpnet NHC sitt første internasjonale kontor i London, Storbritannia. Norwegian Hull Club er medlem av Central Union of Marine Underwriters (CEFOR), og International Underwriting Association (IUA).

Historie[rediger | rediger kilde]

I Norge så sjøassuranseforeninger dagens lys allerede i 1806. Langesundfjordens Skibs Assuranceforening (senere omdøpt til Den Første norske Assuranceforening) og Skibsassuranceforeningen i Arendal ble etablert i 1837.

På nittenhundretallet var det en sterk øking i produksjon av dampskip hos rederier over hele landet, hvor Bergen opplevde den største oppgangen. For å møte etterspørselen ble Bergen Dampskibs-Assuranceforening etablert i 1879, og etterfølgende Skibsassuranceforeningen Vidar i 1895 som hadde sitt hovedkontor på Østlandet.

I 1937 slo Bergen Assuranceforening og Bergens Dampskibs-Assuranceforening seg sammen til Bergen Hull Club. Fjorten år etter, i 1951, ble flere assuranseselskap på Øst- og Sørlandet slått sammen til UNITAS, ledet av Skibsassuranceforeningen Vidar. I etterfølgende år sluttet samtlige assuranseselskap på Sør-Østlandet seg til UNITAS, som dermed ble ledende assurandør for nærmere 900 skip.[1]

Den 1. januar 2001 slo Bergen Hull Club og UNITAS seg sammen, og etablerte Norwegian Hull Club.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Norwegian Hull Club er et gjensidig assuranseselskap, og eies i sin helhet av forsikringstakerne. Selskapet er organisatorisk inndelt i Styret, Representantskapet, Kontrollkomité, Valgkomité og Generalforsamling. Generalforsamlingen er selskapets øverste organ.

Norwegian Hull Club forsikrer mer enn 10 000 unike skip og enheter, og opererer som hovedassurandør for om lag 5000 av disse.

Norwegian Hull Club fikk karakteren 'A' i Standard & Poor's Rating Services august 2017.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «One for All and All for One». Norwegian Hull Club (engelsk). 1. desember 2012. Besøkt 21. april 2017. 
  2. ^ «S&P Global Rating» (PDF). 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.