Norske hemmeligheter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norske hemmeligheter
Nettstedwww.desillustrert.no
Kommersielt?ja
Type nettstedKunst
Tilgjengelige språkNorsk
Eier(e)Cathrine Louise Finstad
Lansert2009
Nåværende statusAktiv

Norske hemmeligheter er et norsk nettsted og kunstprosjekt som siden 2009 har visst frem innsendte hemmeligheter til det norske folk. Nettstedet ble til etter inspirasjon fra det amerikanske nettstedet PostSecret. Hemmelighetene som publiseres på nettstedet følger årstidene og er et speilbilde av samfunnet vårt.

Norske hemmeligheter ga i 2011 ut en bok med rundt 200 innsendte hemmeligheter fra det norske folk.[1] Alle som sender inn sine hemmeligheter forblir anonyme og kan ikke på noen måte spores opp. Nettstedet brukes av alle aldersgrupper, fra barn til voksne. Hemmelighetene blir som regel illustrert av nettstedets eiere som er illustratører, men det hender at de lar andre få illustrere hemmeligheter. De har arrangert workshops på skoler, foredrag, kunstutstilling og hatt innslag i tegneserieheftet Lunch.[2] inkludert andre ukeblader og avis.[3].

1. august 2018 kom nyheten om at Norske hemmeligheter er kommet som en applikasjon for iOS telefoner.[4] I denne appen får brukerne selv anledning til å illustrere innsendte hemmeligheter som blir publisert på nettsiden. Det oppdateres med nye hemmeligheter som brukerne kan illustrere hver uke.[5]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Norske hemmeligheter (2011)[6]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]