Norsk Vann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsk Vann
Org.formSelskap med begrenset ansvar
Org.nummer986273026
Stiftet17. september 2003
LandNorge
HovedkontorHamar
AdresseVangsvegen 143
Nettstednorskvann.no

Norsk Vann BA (tidligere NORVAR BA) er en ikke-kommersiell interesseorganisasjon for vannbransjen i Norge. Norsk Vanns medlemmer er kommunene, kommunalt eide selskaper, kommunenes driftsassistanser og noen private samvirkevannverk, som sørger for de viktige vann- og avløpstjenestene til innbyggere og næringsliv. Norsk Vann representerer ca. 370 kommuner med ca. 95 % av landets innbyggere.[trenger referanse] Også andre virksomheter i vannbransjen, som rådgiverfirmaer, produsenter/leverandører, entreprenører, forsknings- og undervisningsinstitusjoner m.v., kan bli tilknyttede medlemmer i Norsk Vann, som del av det faglige fellesskapet.

Norsk Vann skal bidra til å oppfylle visjonen om rent vann ved å sikre vannbransjen funksjonelle rammevilkår og legge til rette for kunnskapsutvikling og kunnskapsdeling.[trenger referanse] Norsk Vann har hovedkontor på Hamar og avdelingskontor i Oslo.

Thomas Breen er organisasjonens direktør og Anna Maria Aursund er styreleder. Virksomheten finansieres i hovedsak gjennom kontingenter fra medlemmene.[trenger referanse]

Norsk Vann arbeider for å[trenger referanse]

  • Synliggjøre vannbransjens status og utfordringer
  • Påvirke til hensiktsmessige rammebetingelser for vannbransjen
  • Forbedre vann- og avløpstjenestene gjennom benchmarking og kompetanseutvikling
  • Forbedre utdanningssystemet og øke rekrutteringen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]