Nestor seniorutvikling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nestor er et kurssted for voksne i Melsomvik i Vestfold. Nestor driver under Lov om Folkehøyskoler, har en elevkapasitet på 42 overnattende kursdeltakere og inntil 60 dagskursdeltakere. Nestor seniorutvikling eies av Stiftelsen Nestor seniorutvikling Melsomvik. Skolen fokuserer på voksne elever (55+) og tilbyr ikke helårskurs, bare kortere kurs.

Ett av hovedtilbudene er seniorkurs som retter seg mot yrkesaktive seniorer. Her kan man kan få inspirasjon og hjelp til å planlegge de siste årene i yrkeslivet, samt overgangen til pensjonisttilværelsen. I tillegg tilbyr skolen datakurs for seniorer, temakurs innen historie, litteratur mm, foruten et lite utvalg kulturreiser.

Historie[rediger | rediger kilde]

Norsk Pensjonistskole ble etablert som en selveiende stiftelse i oktober 1976 av Knut Andersen, fra stiftelsen Betalende Feriekolonier (opphørte å eksistere i 2011), Nasjonalforeningen for Folkehelsen og Norske kvinners sanitetsforening. Skolen skiftet senere navn til Norsk senter for seniorutvikling og fra og med 12. desember 2012 er navnet Nestor - et unikt kurssted.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]