Hopp til innhold

Norsk Maritimt Forlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norsk Maritimt Forlag
Org.formAksjeselskap
Org.nummer968640860
Etablert3. januar 1994[1]
HovedkontorAsker[2]
LandNorge
Nettstedbatliv.no (nb)

Norsk Maritimt Forlag AS utgir bladene Båtmagasinet og SEILmagasinet med tilhørende nettsider, samt leverer innholdet til VG Båt. Forlaget kjøpte Båtmagasinet fra Aller Media i 2020, og slo dette magasinet sammen med Båtliv til Norges klart største publikasjon for båtfolk.

De trykte utgaven av begge magasinene er å få kjøpt i løssalg i Norge og Sverige. SEILmagasinet henvender seg til seilere, og har et samarbeid med 20 seilforeninger langs hele kysten. Båtmagasinet henvender seg til alle båtfolk med tester, gjør-det-selv artikler, turtips, reportasjer og råd om sjømannskap.

Forlaget har de siste årene satser sterkt digitalt. Båtmagasinet og SEILmagasinet er også å finne på Facebook, Youtube og med apper i App Store og Google Play. I appene ligger alle magasinutgavene fra og med 2006 søkbare. På nettsidene batmagasinet.no og seilmagasinet.no finner leserne daglige nyheter fra båtlivet, og en rekke fagartikler som plusstoff. Publiseringen omfatter også regelmessige Nett-TV-sendinger.

Norsk Maritimt Forlag er medlem av Fagpressen. Båtmagasinet og SEILmagasinet publiseres på basis av Redaktørplakaten og Vær-Varsom-Plakaten.

Norsk Maritimt Forlag holder til i Budstikka-gården på Billingstad. Forlaget omfatter åtte faste medarbeidere og en rekke frilansere og leverandører.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør for publikasjonene er Ole Henrik Nissen-Lie.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ data.brreg.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]