Norsk Hestesenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk Hestesenter
Typestiftelse
Org.nummer963 939 507
Stiftet5. november 1985
LandNorge

Stiftelsen Norsk Hestesenter (NHS) er en norsk stiftelse som har til formål å fremme kvaliteten på hestehold og avl i Norge og å være det øverste faglige senter for utdanning av hestepersonell og for avl av hest i Norge. Senteret holder til på Starum i Østre Toten.

Norsk Hestesenter har ansvar for utarbeidelsen av avlsplaner for norske hesteraser.[1] Stiftelsen fører stambok eller dyreregister for raser der dette ikke gjøres av egne avlsforeninger eller andre, utsteder føllsertifikat for alle raser og er ansvarlig for hingstutstillinger i Norge. Den står også bak utgivelsen av Stambok for norske hester.

Stiftelsens styreleder oppnevnes av Landbruks- og matdepartementet.[2] Styreleder er Anne Kathrine Fossum, som er landbruksdirektør hos fylkesmannen i Hedmark. Hun ble utnevnt til styreleder i 2009 etter Johan C. Løken.

Landbruks- og matdepartementet avgjorde i 2009 at Norsk Hestesenter for 2010 får 22,8 millioner kroner i driftstilskudd, med mulighet for 1 million kroner ekstra dersom senteret synliggjør en egeninntjening på 30 % av totalbudsjettet.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dei praktiske avlstiltaka[død lenke], naturbruk.no.
  2. ^ «Ny styreleder ved Norsk Hestesenter», Travsport, 2. desember 2009.
  3. ^ ««Driftstilskudd 2010: 22,8 millioner», NHS». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 21. januar 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]