Norsk Hestesenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Stiftelsen Norsk Hestesenter eller NHS (963 939 507 i Enhetsregisteret, stiftet 1. januar 1986) har til formål å fremme kvaliteten på hestehold og avl i Norge og å være det øverste faglige senter for utdanning av hestepersonell og for avl av hest i Norge. Senteret holder til på Starum i Østre Toten.

Norsk Hestesenter har ansvar for utarbeidelsen av avlsplaner for norske hesteraser.[1] Stiftelsen fører stambok eller dyreregister for raser der dette ikke gjøres av egne avlsforeninger eller andre, utsteder føllsertifikat for alle raser og er ansvarlig for hingstutstillinger i Norge. Den står også bak utgivelsen av Stambok for norske hester.

Stiftelsens styreleder oppnevnes av Landbruks- og matdepartementet.[2]

Nåværende styreleder er Anne Kathrine Fossum, som er landbruksdirektør hos fylkesmannen i Hedmark. Hun ble utnevnt til styreleder i 2009 etter Johan C. Løken.

Landbruks-og matdepartementet avgjorde i 2009 at Norsk Hestesenter for 2010 får 22,8 millioner kroner i driftstilskudd, med mulighet for 1 million kroner ekstra dersom senteret synliggjør en egeninntjening på 30 % av totalbudsjettet.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dei praktiske avlstiltaka[død lenke], naturbruk.no.
  2. ^ «Ny styreleder ved Norsk Hestesenter», Travsport, 2. desember 2009.
  3. ^ ««Driftstilskudd 2010: 22,8 millioner», NHS». Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 21. januar 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]