Norsk Forening for Maritim Medisin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Forening for Maritim Medisin (NFMM) er en frittstående forening. Foreningens formål er «å fremme sjøfartsmedisin i Norge og ivareta medlemmenes faglige og økonomiske interesser». Foreningen ble etablert den 9. mars 1969. Foreningen skiftet navn fra Norsk Forening for Sjøfartsmedisin i 2008. Foreningen var fra 1969 til 2016 en spesialforening i Den norske legeforening.

Siden 1996 har foreningen utgitt nyhetsbrevet DoCumentum Navale. Fra 2001 til 2019 ble tidsskriftet blitt utgitt i samarbeide med Dansk Selskab for Maritim Medicin. Fra 2019 ble tidsskriftet utgitt i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret.

Foreningen samarbeider med en rekke maritim medisinske institusjoner i inn- og utland.

Foreningen etablerte i 1999 et grunnkurs i maritim medisin i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret. Kurset arrangeres to ganger årlig og gir interesserte grunnleggende kompetanse for å utføre tjeneste som sjømannsleger autorisert av Sjøfartsdirektoratet. Fra 2008 arrangeres kurset av Norsk Senter for Maritim og Dykkemedisin (NSMDM). Kurset er en videreføring av Sjøfartsdirektoratets årlige kurs for sjømannsleger.

Foreningen arrangerer årlig regelmessig etter- og videreutdanningskurs i maritim medisin i samarbeide med Saniteten i Sjøforsvaret og Sjøfartsdirektoratet.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]