Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen
Org.formStiftelse
Org.nummer983252974
Stiftet19. september 2000
LandNorge
HovedkontorOslo[1]
Nettstedwilly-brandt-stiftelsen.no (nb)
willy-brandt-stiftelsen.no (de)

Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen ble etablert av den norske og den tyske regjeringen i år 2000 på initiativ fra Thorvald Stoltenberg og den tyske politikeren Egon Bahr.

Stiftelsen er partipolitisk nøytral og har som målsetting å fremme de bilaterale forbindelsene mellom Norge og Tyskland ved å styrke gjensidig kunnskap om samfunnsliv, kultur, språk, miljøvern og næringsliv i de to landene. Stiftelsen er den eneste institusjonen som engasjerer seg for norsk-tysk samarbeid på disse områdene i begge land.

Stiftelsen har bred politisk støtte, noe som også kommer til uttrykk ved at styret består av tyske og norske politikere fra forskjellige partier.

Stiftelsens tre hovedaktiviteter er å gi støtte til norsk-tyske prosjekter, avholde arrangementer i begge land og den årlige utdelingen av Willy Brandt-prisen.

Stiftelsen bærer navnet til forbundskansleren og fredsprisvinneren Willy Brandt som gjennom hele sitt liv arbeidet for demokrati, dialog og forståelse mellom nasjoner. Under det nasjonalsosialistiske diktaturet tilbrakte han deler av sitt eksil i Norge, og fra 1940 til 1948 var han norsk statsborger. Få personer har vært så viktige som han for å gjenopprette det gode forholdet mellom Norge og Tyskland etter 2. verdenskrig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ w2.brreg.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]