Norkirken Sandnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norkirken Sandnes regner sin historie tilbake til 1879, da Elim bedehus startet i sentrum av Sandnes. I 2004 ble Elim bedehus i regi av Normisjon til menighet og i 2005 fikk menigheten navnet Norkirken Sandnes.

Norkirken Sandnes er en kirke for alle nasjoner. Med en hovedstamme av etniske nordmenn blir mangfoldet av ulike nasjonalitetsbakgrunner stadig større. Menigheten har en egen integreringspastor og har utarbeidet en strategi for innvandring under slagordet: Vi vil ikke gjøre noe for innvandrere, vi vil gjøre noe sammen.

Menigheten har som hovedfokus å ha hjelpearbeid på alle kontinent. Den etablerte i 2006 en RessursWeb med et økende antall ressurser innenfor Podcast, mat, økonomi. tøff hverdag, medvandring, integrering, lovsang m.m.

I Norge er Norkirken Sandnes en del av Normisjons nettverk av menigheter og en del av Den norske kirke. Menighetene i Normisjon mottar ingen økonomisk støtte fra staten og finansierer drift og hjelpearbeid gjennom innsamlede midler. Bidragsyterne er i hovedsak de som er medlemmer.

Norkirken Sandnes er åpen også for den som ikke er medlem av Den norske Kirke. Menigheten står selv for dåp, nattverd, vigsel og begravelse.

Normisjons menighetsnettverk[rediger | rediger kilde]

Navnet Norkirken brukes av flere av Normisjons menigheter og forsamlinger, og ble først tatt i bruk av Norkirken Bergen. Sammen med IMI-kirken i Stavanger, Storsalen menighet i Oslo, Salem menighet i Trondheim og rundt en tyvetalls andre menigheter og forsamlinger utgjør disse Normisjons menighetsnettverk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]