Norges Havfiskeforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norges Havfiskeforbund
Stiftet1975
LandNorge
Nettstedwww.norgeshavfiskeforbund.no

Norges Havfiskeforbund (NHF) er en ikke-kommersiell, riksdekkende interesseorganisasjon for havfiskesporten i Norge. Forbundet ble stiftet i 1975.

Forbundet har pr. 2013 ca. 1000 medlemmer fordelt på 25 havfiskeklubber. Det høyeste organet er en årlig Generalforsamling med delegater fra medlemsklubbene som velger forbundets styre.

NHFs formål er å spre interessen for havfiskesporten, opprettholde et felles regelverk for havfiske, sørge for forsikring av medlemmene, og å koordinere arrangeringen av havfiskefestivaler. Forbundet tildeler årlig Norgesmesterskap (NM) i både ordinært havfiske og varianten tynnline. En landsdekkende NorgesCup ble opprettet i 1986 hvor alle havfiskefestivalene teller med.

Havfiske defineres som fiske med stang og snøre fra båt på sjøen. I tillegg til å konkurrere på vekt, arrangeres det også festivaler hvor man får poeng for flest arter (artsfiske). En annen variant er tynnline, hvor man har svakere bruddstyrke på fiskesenen.

Engelskspråklig navn på forbundet er Norwegian Federation of Sea Anglers. Medlemsbladet Havfiskeren ble utgitt regelmessig mellom 19862007.

Den største klubben i 2016 er Oslo Havfiskeklubb med ca 70 medlemmer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]