Nordisk senter for kulturarvspedagogikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nordisk senter for kulturarvspedagogikk (NCK) er et nordisk utviklingsprosjekt. Formålet med aktiviteten er å fremme livslang læring med fokus på museums-, arkiv-, kunst- og kulturmiljøpedagogisk virksomhet.

NCK skal fungere som et forum for aktive og interesserte i det kulturarvspedagogiske området. Gjennom møter, erfaringsutveksling og kurs skal kulturarvspedagogikken utvikles og befeste sin plass i livslang læring.

Gjennom utdannings- og opplæringstiltak ønsker NCK å samordne kunst og kulturarv innenfor faget pedagogikk. De ønsker å utvikle den teoretiske og metodiske kunnskapsbyggingen innenfor de ulike pedagogiske retningene – arkivpedagogikk, kulturmiljøpedagogikk, kunstpedagogikk og museumspedagogikk.

For å fremme faget kulturarvspedagogikk, deles NCKs pris ut hvert år til en som har arbeidet for kulturminnepedagogikk. Norske deltakere som har fått prisen er:[1]

NCK holder til i Östersund, Sverige, drives som et tverrsektorielt prosjekt av Jamtli (Jämtland länsmuseum), Föreningsarkivet i Jämtlands län[2] og Landsarkivet i Östersund.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NCK. Pedagogiske priset». Besøkt 1. november 2021. 
  2. ^ https://faj.se
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 19. oktober 2016. Besøkt 1. november 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]