No Comprendo Press

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

No Comprendo Press er et norsk forlag som gir ut norske og utenlandske tegneserier og bøker i Norge. Forlaget ble startet av Espen Holtestaul og Hallvard Bratberg i 1992.[1] No Comprendo Press har de siste år gitt ut mest tegneseriebøker, bildebøker for barn, og Anna Fiskes barneblad Rabbel, samt nyutgivelse av Olaf Gulbransson: Det var engang/Og så videre, og Pushwagner: Soft City, som er fra 1969-75. I 2009 gikk Dongery-kollektivet med sine bokutgivelser til No Comprendo Press.

Siden 1993 har forlaget gitt ut bladet Fidus som for tiden har Knut Nærum som redaktør. Fidus ble opprettet for at norske tegnere skulle ha et felles forum og et blad hvor de kunne eksperimentere med form og innhold. Bladet ligger for tiden (2007) på is.

I dag (2016) driver Espen Holtestaul forlaget, som holder til på Grünerløkka i Oslo, sammen med kona Cis-Doris Andreassen.[2]

Noen norske tegneseriekunstnere på No Comprendo Press[rediger | rediger kilde]

Noen utenlandske tegneserieromaner utgitt av forlaget er Marjane Satrapis Persepolis "Jimmy Corrigan" av Chris Ware og "I dag er den siste dagen i resten av ditt liv" av Ulli Lust.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]