Nissan Laurel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nissan C34 Laurel
Nissan C32 Laurel

Nissan Laurel er en bilmodell fra japanske Nissan. Den ble produsert fra 1968 til 2002 og ble brukt som taxi, direktørbil og herregårdsvogn. Bilen ble levert med 4 forskjellige motorer:

  • 2.0, 100hk/ Rekkemotor 4 syl
  • 2.4, 136hk Rekkemotor 6 syl
  • 2.8 i diesel 90hk rekkemotor 6syl
  • 3.0 i bensin 156hk V-motor 6 syl

Dieselmotoren og 2.0 ble litt forandret, 2.0 en ble to sylindre kortere og dieselmotoren fikk meir kraft og aluminiumstopp. Bilene ble for det meste levert med automatgir, men det finnes fortsatt en god del manuelle også. Bilene ble også levert med mye luksus, elektriske vinduer, elektriske speil og elektrisk antenne var standard på alle biler fra 1980 til 1990, da bilene ble for dyre å importere med norske avgifter. Ekstrautstyr kunne for eksempel være takluke, treimitert interiør, opplyste askebeger bak, spoiler, tåkelys (veldig ettertraktet i dag), fartsholder, stemmevarsling (sier ifra om dører, drivstoffnivå o.l.), varmeseter, lys på åpne dører, motorvarmer og digitale instrumenter.

Nissan Laurel er nært beslektet med Nissan Skyline. Før Nissan kjøpte dem opp var det Prince Motor Company som stod for produksjonen, og da hadde Skyline og Laurel motsatt rolle av i dag, dvs at Skyline var luksuriøs mens Laurel var sportslig.

Fra 1987 (facelift) modellen og ut var det eneste bil i Norge som ble levert med klimaanlegg som standardutstyr.