Nikolo Kotsev

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Nikolo Kotzev»)
Nikolo Kotsev
Født6. juni 1961Rediger på Wikidata (62 år)
Pazardhik
BeskjeftigelseGitarist, komponist, plateprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetBulgaria
Medlem avImpulse
Brazen Abbot

Nikolo Kotsev (bulgarsk: Николо Коцев; født 1961 i Pazardzjik) er en bulgersk gitarist, fiolinist, låtskriver og produsent.

Kotsev begynte med fiolintimer allerede som fireåring, og som tenåring begynte han å spille gitar da han fikk interesse for rock. Han spilte i et coverband og turnerte rundt i Europa. Han flyttet til Mariehamn, på Åland i Finland i 1989, og ble med i bandet Baltimoore, hvor han var med på to musikkalbum, Double Density (1992) og Thought For Food (1994). Han forlot bandet i 1994, og begynte på soloprosjektet Brazen Abbot. Han ga ut albumet Live and Learn i 1995 med tidligere musikere fra Yngwie Malmsteen, Deep Purple og Europe. Oppfølgeralbumet Eye of the Storm kom i 1996, og Bad Religion kom i 1997.

Bandet ble satt tilside for en periode da han startet å arbeide på en rockeopera som han kalte «Nostradamus». Albumet ble ferdig i 2000 og ble utgitt i 2001 på SPV Records. bandet hadde med flere av Brazen Abbot medlemmene, i tillegg til norske progressiv metal vokalist Jørn Lande, Alannah Myles og Sass Jordan. Brazen Abbot ble startet opp igjen i 2002, og albumet Guilty as Sin kom i 2003, nå med Lande som vokalist. En turne i Bulgaria ble til konsertalbumet A Decade of Brazen Abbot (2004), etterfulgt av My Resurrection i 2005, med nye utskiftninger i medlemmene.

Kotsev har i tillegg til å ha produsert sine egne album, også produsert album for Saxon, Molly Hatchet, Rose Tattoo og Messiah's Kiss via Kotsevs produksjonsselskap Nitrax Productions.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]