Hopp til innhold

New Left Review

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

New Left Review er et marxistisk tidsskrift som ble grunnlagt i Storbritannia i 1960 ved at redaksjonene til The New Reasoner, som ble grunnlagt av utbrytere av det britiske kommunistpartiet, og Universities and Left Review, som ble grunnlagt av en fløy i Labour Party som var kritiske til partiets drift vekk fra marxismen, ble slått sammen. Tidsskriftet skulle bli et viktig redskap for den nye venstresiden i Storbritannia og også ellers i verden.

Den første redaktøren var Stuart Hall. I 1962 overlot han roret til Perry Anderson som bidro til å utvide tidsskriftets nedslagsfelt til å omfatte større deler av den vestlige marxismen. Han ble i 1982 etterfulgt av Robin Blackburn, men tok igjen over i 2000 i forbindelse med at tidsskriftet ble relansert med nytt design og en såkalt ny serie.

Dagens New Left Review har hatt større artikler om USA, Kina, Japan, Europa, Storbritannia, Indonesia, Cuba, Irak, Mexico, India og Palestina. Det har også trykket omfattende analyser av den globale økonomien, antiglobaliseringsbevegelsen, litteratur og film, kulturkritikk og avantgarden.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]