Neuro-SysMed

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Neuro-SysMed
Grunnlegger(e)Norges forskningsråd
TypeVitenskapelig forskningssenter
Stiftetoktober 2019 (2019-10)
LandNorge
Senterleder / NestlederOverlege og professor Kjell-Morten Myhr / Overlege og professor Charalampos Tzoulis
EierNevrologisk Avdeling ved HUS og UiB

Neuro-SysMed[1] er et forskningssenter for klinisk behandling drevet av Haukeland Universitetssykehus og Universitetet i Bergen.

Neuro-SysMed sin målsetting er å levere forskning på internasjonalt nivå innen diagnostikk og behandling av alvorlige sykdommer som påvirker sentralnervesystemet, som Multippel sklerose, Alzheimers, ALS og Parkinsons sykdom. Senteret åpnet i 2019, og hadde opprinnelig finansiering i 5 år, pluss en mulig videre finansiering i 3 år til basert på en midtveisevaluering. På grunn av økonomiske innstramninger i Norges Forskningsråd, ble midtveisevalueringen ikke avholdt, og videre finansiering vedtatt i forskningsrådet sitt porteføljestyre for helse.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Norges første forskningssenter for klinisk behandling tildelt Arkivert 17. april 2019 hos Wayback Machine. Annonsering 11/2018.
  2. ^ «Porteføljestyret for helse, møte 1/2023» (PDF). Norges forskningsråd. 17. februar 2023. Besøkt 25. august 2023. «Porteføljestyret sluttet seg til administrasjonens forslag til vedtak om videreføring av senteret» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]