Neil Adams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Neil Adams
London 2012 - Neil Adams crop.jpg
Født27. sep. 1958Rediger på Wikidata (63 år)
RugbyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse JudokaRediger på Wikidata
Utdannet ved Myton SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenenRediger på Wikidata

Neil Adams (født 27. september 1958 i Rugby, Warwickshire) er en britisk judoka som vant flere OL-og VM-medaljer i kampsporten judo.

Hans prestasjoner inkluderer en gull-medalje i 1981 under World Championships i Maastricht, Nederland, i tillegg til mange sølv-medaljer under Sommer-OL i 1980 og 1984. I 1983 deltok han under Judo World Championships. Adams var også fem ganger europamester i judo. Adams er en bror til den avdøde profesjonelle bryteren Chris Adams, som selv hadde en vellykket karriere innen judo før han slo igjennom med bryting i 1978. Adams er gift med Nikki Adams (født Jenkins), en tidligere kanadisk olympisk mester i judo.

Han var den første britiske mannlige judo-mesteren som noensinne har vunnet en VM-tittelen, og han var den første britiske mannen som noensinne har holdt en VM-tittel samtidig som han har hatt en europeisk tittel i samme gren. Den 20. september 2008 ble han forfremmet til 8. Dan i en alder av 49 år.

Adams driver nå med undervisning innen judo overalt i verden. I mars 2009 trakk han seg som hovedtrener for det det walisiske Judo Association, en stilling han var blitt tildelt etter å ha blitt bedt om å overta denne oppgaven av hans nære venn og formann i foreningen, Keven Williams. Adams er i dag landslagstrener for Belgias landslag i judo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]