Hopp til innhold

Neil Adams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Neil Adams
Født27. sep. 1958Rediger på Wikidata (65 år)
Rugby
BeskjeftigelseJudoka Rediger på Wikidata
Utdannet vedMyton School
EktefelleNiki Jenkins
NasjonalitetStorbritannia
UtmerkelserMedlem av Den britiske imperieordenen

Neil Adams (født 27. september 1958 i Rugby, Warwickshire) er en britisk judoka som vant flere OL-og VM-medaljer i kampsporten judo.

Hans prestasjoner inkluderer en gull-medalje i 1981 under World Championships i Maastricht, Nederland, i tillegg til mange sølv-medaljer under Sommer-OL i 1980 og 1984. I 1983 deltok han under Judo World Championships. Adams var også fem ganger europamester i judo. Adams er en bror til den avdøde profesjonelle bryteren Chris Adams, som selv hadde en vellykket karriere innen judo før han slo igjennom med bryting i 1978. Adams er gift med Nikki Adams (født Jenkins), en tidligere kanadisk olympisk mester i judo.

Han var den første britiske mannlige judo-mesteren som noensinne har vunnet en VM-tittelen, og han var den første britiske mannen som noensinne har holdt en VM-tittel samtidig som han har hatt en europeisk tittel i samme gren. Den 20. september 2008 ble han forfremmet til 8. Dan i en alder av 49 år.

Adams driver nå med undervisning innen judo overalt i verden. I mars 2009 trakk han seg som hovedtrener for det det walisiske Judo Association, en stilling han var blitt tildelt etter å ha blitt bedt om å overta denne oppgaven av hans nære venn og formann i foreningen, Keven Williams. Adams er i dag landslagstrener for Belgias landslag i judo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]