Neil Adams

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Neil Adams
London 2012 - Neil Adams crop.jpg
Født27. september 1958 (61 år)
Rugby
Beskjeftigelse Judoka
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen

Neil Adams (født 27. september 1958 i Rugby, Warwickshire) er en britisk judoka som vant flere OL-og VM-medaljer i kampsporten judo.

Hans prestasjoner inkluderer en gull-medalje i 1981 under World Championships i Maastricht, Nederland, i tillegg til mange sølv-medaljer under Sommer-OL i 1980 og 1984. I 1983 deltok han under Judo World Championships. Adams var også fem ganger europamester i judo. Adams er en bror til den avdøde profesjonelle bryteren Chris Adams, som selv hadde en vellykket karriere innen judo før han slo igjennom med bryting i 1978. Adams er gift med Nikki Adams (født Jenkins), en tidligere kanadisk olympisk mester i judo.

Han var den første britiske mannlige judo-mesteren som noensinne har vunnet en VM-tittelen, og han var den første britiske mannen som noensinne har holdt en VM-tittel samtidig som han har hatt en europeisk tittel i samme gren. Den 20. september 2008 ble han forfremmet til 8. Dan i en alder av 49 år.

Adams driver nå med undervisning innen judo overalt i verden. I mars 2009 trakk han seg som hovedtrener for det det walisiske Judo Association, en stilling han var blitt tildelt etter å ha blitt bedt om å overta denne oppgaven av hans nære venn og formann i foreningen, Keven Williams. Adams er i dag landslagstrener for Belgias landslag i judo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]