Nanticoke kullkraftverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Nanticoke kullkraftverk er et kullkraftverk i byen Nanticoke i Haldimand County, provinsen Ontario i Canada, og ligger på nordbredden av Eriesjøen ikke langt fra Port Dover. Det har en installert produksjonskapasitet på 3 964 MW fordelt på 8 blokker/turbiner. Dette er det største kullkraftverket i Nord-Amerika målt etter installert effekt. Årsproduksjonen er på 20-24 TWh. Antall ansatte er 600, og operatør er Ontario Power Generation.

Anlegget ble utbygd i 19721978. Brensel er kull. Det er investert betydelige summer i rensing, men i 2014 skal anlegget etter eksisterende planer stenges som kullkraftverk. Det prøves ut biomasse som brensel for eventuell framtidig drift.

Anlegget er sannsynligvis Canadas største enkeltkilde til klimagassutslipp. Selskapet Stelco har et stålverk like ved anlegget.

I 1996 var årsproduksjonen 10.35 TWh.[1]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ IMPACT OF INCREASED UTILIZATION OF ONTARIO HYDRO'S FOSSIL FUEL PLANTS – Sierra Club Canada. Besøkt 23. august 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

energistubbDenne energirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.