Nansen Ski Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nansen Ski Club er en skiklubb i Berlin/Milan i delstaten New Hampshire, USA. Klubben ble stiftet i 1872, og er med det den eldste skiklubben i USA som fremdeles er i drift. Den er aktiv innen langrenn og trugegang, og drev tidligere også med skihopping.

Skiklubben ble stiftet i Berlin av skandinaviske innvandrere, og hadde opprinnelig navnet Berlin Mills Ski Club etter sagbruket som tiltrakk seg mange skandinaviske arbeidere på den tiden. I begynnelsen skal klubben bare ha vært åpen for skandinaviske menn som bodde i distriktet, men denne regelen ble tidlig opphevet.

Klubben var kjent under flere navn, blant annet Berlin Falls Club, Skiklubben og Fridtjof Nansen Club. I begynnelsen av 1920-årene valgte medlemmene navnet Nansen Ski Club, som klubben fremdeles heter. Skiklubbens norske forbilde Fridtjof Nansen kom på besøk i januar 1929 for å ære klubben som var oppkalt etter ham.

I mange år drev Nansen Ski Club med skihopping i tillegg til langrenn, og mellom 1936 og 1938 bygde klubben sammen med Berlin by og National Youth Administration hoppbakken Nansen Ski Jump, som var den største i det østlige USA da den sto ferdig. Bakken var i bruk jevnlig i mange år, og var blant annet arena for fire USA-mesterskap i skihopping, men den ble stengt i 1988 og har siden stått til forfalls.

Nansen Ski Club driver i dag 7 km med langrennsløyper i Milan Hill State Park i Milan nord for Berlin.

Hjemmeside/hovedkilde[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]