Nabolaget (rapgruppe)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nabolaget er en norsk rapgruppe som har eksistert siden 2002.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nabolaget har delt scene med både norske og internasjonale superstjerner.

Gruppen har varmet opp for og spilt konserter med blant annet Xzibit, The Game (musiker), Busta Rhymes, Kaizers Orchestra, Madcon, Karpe Diem, Paperboys, Jaa9 & Onklp, Equicez, A-lee, MBMA(S), Organism 12(S), L.O.C.(DK), Erik & Kriss og mange flere.

NRK P3, NRK mp3 og lokalradioer har spilt Nabolagets låter de siste årene, mens låtene også har gjort suksess på internettsider som YouTube. Nabolaget har til nå spilt et sted mellom 150 og 200 konserter. Nabolaget har spilt konserter for alt fra 30 til 8000 tilskuere, og har også opptrådt på TV.

I 2008 ga Nabolaget ut sin første offisielle utgivelse. Dette var albumet Vi gjorde det sjøl, som ble utgitt på eget selskap med distribusjon gjennom selskapet RecordUnion. Denne ble utgitt som CD, samt digitalt på iTunes, Spotify og andre digitale musikkbutikker.

Nabolaget har også deltatt på andre utgivelser opp gjennom årene, som for eksempel i 2010 da Platekompaniet ga ut CD-en Juba. Her deltok Nabolaget med en låt i tillegg til andre norske artister platekompaniet mener er lovende for fremtiden.

Nabolaget er streamet på Spotify, YouTube og andre streamingtjenester godt over 1,5 million ganger.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]