NHL All-Star-kamp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

National Hockey League All-Star Game er en treningskamp som tradisjonelt holdes i midten av den ordinære sesongen i National Hockey League (NHL), med mange av ligaens stjernespillere som spiller mot hverandre. Kampens inntekter kommer til nytte i spillernes pensjonsordning.

Gjeldende år[rediger | rediger kilde]

I løpet av 2010-2011 sesongen kunngjorde NHL en endring i måten lagene ble valgt. Conference vs conference (East vs West) metoden ble erstattet av et spiller draft, utført av All-Star spillerne selv, å bestemme troppene for hvert lag. Kapteinene for hvert lag nå velge spillere som er valgt ut av fansen og NHL Hockey Operations Department. Endringen i formatet var en felles innsats fra League og National Hockey League Players Association.

Tidligere år[rediger | rediger kilde]

I tidligere år, har Eastern Conference All-Stars spilt mot Western Conference All-Stars, hvor førstelaget og startrekkene, inkludert keeperen, er blitt stemt inn av fans, mens resten av lagene har blitt valgt av NHL's Hockey Operations Department i samarbeid med NHL-lagenes managere.

Statistikk ledere[rediger | rediger kilde]

Liste over NHL All-Star Game rekorder

Flest poeng[rediger | rediger kilde]

Spiller Poeng (g-a) Kamper spilt
Wayne Gretzky 25 (13–12) 18
Mario Lemieux 23 (13-10) 10
Joe Sakic 22 (6–16) 12
Mark Messier 20 (6–14) 15
Gordie Howe 19 (10–9) 23

Flest opptredener[rediger | rediger kilde]

Nordmenn[rediger | rediger kilde]

Espen Knutsen er til nå den eneste nordmannen som har spilt en All-Star-kamp, i 2002, hvor han scoret et mål, og hadde en målgivende pasning.