Mykt leketøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mykt leketøy i form av en bjørn

Mykt leketøy, ofte kalt kosedyr, er et barneleke laget av fuskepels, stoff og utstoppet materiale. Til utstopping ble det brukt halm, sagflis, spon, bomullsull, bomullsfibre osv. Siden slutten av det tjuende århundre har man brukt høyteknologiske materialer: syntetisk vinterkrem, syntetisk granulat m.m. Et kosedyr kan også være en fin gave, for eksempel for å si takk. Takk Teddy Bear[1] vil hjelpe deg med å uttrykke din takknemlighet til din kjære person.

Skapelseshistorie[rediger | rediger kilde]

Gamle leker ble funnet av arkeologer i Egypt. De tidligste referansene dateres tilbake til det tredje årtusen f.Kr. På dette tidspunktet ble komplekse teknikker allerede brukt til fremstilling av leker med bevegelige deler av kroppen.

Prototypene til moderne myke leker eller bildene deres ble funnet ved utgravningene i Pompeii[2] i Italia. Ulike leker i form av dyr og fugler ble funnet på territoriet til Sibir, Ukraina og andre steder. Et stort antall eldgamle leker finnes i Kina.

På 1800-tallet ble "Syndikatet for franske leketøysprodusenter" dannet i Frankrike, som kan betraktes som begynnelsen på leketøysindustrien. På begynnelsen av 1900-tallet startet masseproduksjonen av teddybjørner og etterspørselen etter disse produktene økte.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Opprinnelig ble et mykt leketøy laget for hånd i henhold til forfatterens skisser, senere dukket det opp spesialiserte produksjoner, kjent for leketøyssamlingene sine.

Det første myke leketøyet dukket opp i Tyskland i 1903.

For å lage et mykt leketøy trenger du flere viktige elementer - et mønster eller mønster, passende materialer. Utviklingen av kosedyr går i flere retninger. En av dem er forenklingen av bildet, opprettelsen av enkle leker. En annen er bevegelsen mot naturalismen til fremtidens leketøy, når leken blir lik dette eller det dyret. Ved fremstilling av dukker, i tillegg til stoffer og fyll, kan det være en teknologi for å lage hender og hoder av tre, leire, plast, etc. ...

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Thank You Teddy Bear 2022 BigTed Teddies.
  2. ^ What is Pompeii? by Wilhelmina Feemster Jashemski.