Moyo Mmoja Trust

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Moyo Mmoja Trust er en tanzaniansk ideell organisasjon, opprettet i år 2000. I samarbeid med norske Tano trust utvikler og drifter Moyo Mmoja utviklingsprogrammer med fokus på utsatte kvinner med forsørgeransvar og forlatte og andre særdeles vanskeligstilte barn og unge i kystlandsbyen Bagamoyo 75 km nord for Dar-es-Salaam i Tanzania. Programmene innebærer omsorgsfulle familiehjem for helt forlatte barn, små rentefrie lån og oppfølging til utsatte kvinner med forsørgeransvar, og et skole- og yrkesopplæringsprogram for vanskeligstilte unge kvinner.

Moyo Mmoja driver i den rolige kystlandsbyen Bagamoyo Moyo Mmoja Guesthouse til inntekt for sitt arbeid. Gjestehuset skaper inntekter for organisasjonen – og er et populært sted for tilreisende fra Europa og Nord-Amerika som oppholder seg i Bagamoyo i lengre perioder.

Moyo Mmoja Guesthouse[rediger | rediger kilde]

Moyo Mmoja Guesthouse er et gjestehus i kystlandsbyen Bagamoyo i Tanzania som drives til inntekt for Moyo Mmoja Trusts programmer for vanskeligstilte kvinner, barn og unge.

Gjestehuset er særlig populært blant unge tilreisende fra Europa og Nord-Amerika, men har også gjester fra Øst-Afrika – og land som Israel og Japan.

Hoveddelen av de tilreisende bor gjerne på gjestehuset i lengre tid, fra 2-3 uker til flere måneder om gangen – og mange gjør feltarbeid for sine studier eller deltar som frivillige i lokale organisasjoner og skoler og lignende. Andre tilreisende har ikke annet fore enn for noen uker eller måneder oppleve livet og ta pulsen på en østafrikansk småby.

Bagamoyo ligger langs kysten 75 km nord for Dar-es-Salaam.

Moyo Mmoja Trust sitt arbeid drives i samarbeid med den norske stiftelsen Tano trust.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]