Mississippis herre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mississippis herre (engelsk: The Master of the Mississippi) er en Disney-tegneseriehistorie skrevet og tegnet av Don Rosa. Den ble første gang utgitt i «her er dit liv, Joakim» (Danmark) August 10, 1992. Mississippis herre er kapittel to i Skrue McDucks liv og levnet

Handling[rediger | rediger kilde]

I New Orleans møter Skrue McDuck onkelen sin, onkel Angus McDuck. sammen drar de ut for å lete etter en forsvunnet elvebåt, "Svanen", som hadde gull i lasten. Sammen med Petter Smarts bestefar, Julius Smart, tar de opp jakten på skatten. Men de har en sleip konkurrent: E. G. McBacon, som får hjelp av B-gjengens bestefedre. Etter diverse forviklinger kommer de endelig over Svanen. Den ligger begravd under en gård, etter at elva skiftet løp. Det hele ender med at B-gjengen fengsles og myndighetene beholder skatten. Men Skrue og co får i det minste dusør for å ha fakket B-gjengen.

Angus McDuck trekker seg tilbake som elvebåtkaptein og blir forfatter i stedet. Skrue og Julius tar over bedriften, og tar innersvingen på B-gutta nok en gang. Men elvebåten blir vraket, og Skrue bestemmer at dette livet ikke er noe for ham. derfor setter han kursen mot vest, som fyrbøter på Kanonkulelinjen.

Det er i denne episoden at Skrue får idèen til å skaffe en, binge full av penger, gjennom en kommentar Angus kommer med mot slutten.

Barks-kjennetegn[rediger | rediger kilde]

Skrues eventyr på Mississippi ble omtalt i tre Barks-historier:

- "Det stor elvebåtracet" (DD nr. 2-4/1961)

- "Onkel Skrues fantastiske elvekappløp" (Pocket nr. 4 fra 1969, og "Gylne streker" fra 1989)

- "Havfruedronningen" (Månedshefte nr. 3/1968)

Herfra hentet Rosa figuren E.G. McBacon og B-gjengen. Det faktum at Skrue tok arbeid på et tog for å forlate byen, ble nevnt i "Kvegkonge-kvaler" (DD nr. 18-20/1968) Historien om "Svanen" er en gammel vandrehistorie fra Louisville-området.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

http://coa.inducks.org/story.php?c=D+91411 at the INDUCKS