Hopp til innhold

Miss Osaka

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Miss Osaka
Generell informasjon
Utgivelsesår2021
NasjonalitetDanmark, Japan
Lengde90 min.[1]
Bak kamera
RegiDaniel Dencik[1] Rediger dette på Wikidata
ManusDaniel Dencik,[2] Sara Isabella Jønsson[2] Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMikkel Boe Følsgaard,[1] Victoria Carmen Sonne[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)9. september 2021 (Danmark)[3][4]
Eksterne lenker

Miss Osaka er en dansk/japansk film fra 2021 regissert av Daniel Dencik. Filmen hadde norgespremiere under Tromsø Internasjonale Filmfestival[5] (TIFF) i januar 2022. Filmen er innspilt på lokasjoner i Malangen, ved FilmCamp[6] i Målselv og i Osaka, Japan.

Sammendrag

[rediger | rediger kilde]

Ines er med sin kjæreste Lucas på en presentasjon ved Malangen Brygger i Malangen. Her møter hun den pene og mystiske Maria, som jobber som klubbvertinne på klubben Miss Osaka i Japan. «Det er en drøm, der kan du være hvem du vil» sier Maria. Ines blir sjarmert av Maria, og faller for henne og for livsstilen hennes. De bruker mye tid sammen, og dagen før Maria må returnere til Japan drikker de seg fulle og kjører avgårde i en stor, røff firehjulstrekker. De mister kontroll over bilen, og havner i grøfta. Men de fortsetter bare å kjøre, gjennom verre og mer ulendt terreng, helt til de ender opp ved en elvebredd. Maria innrømmer at en av hennes klienter ved klubben har betalt for reisen hennes, fordi hun drømmer om å bade under nordlyset.

Ines våkner neste morgen alene og kald i bilen. Maria er borte. Etter hvert viser det seg at Ines finner Maria druknet i elva, så hun bytter klær med Maria, og tar hennes pass, flybillett og identitet, og flykter til Osaka forkledt som Maria. Der bosetter hun seg i Marias leilighet, og får seg jobb ved den samme klubben, Miss Osaka. Jobben som vertinne er å underholde mennene som kommer dit, og få de til å komme tilbake. Hun blir opplært til å alltid la mennene ønske mer.

I vestlig tradisjon så forsøker hun å bli kjent med mennene som kommer til klubben, men blir konstant avvist. Hun forstår etter hvert at det er klientene ved klubben som kan være hvem de vil, og ikke vertinnene. Mennene vil leve på en drøm omgitt av vakre kvinner og glemme sine daglige problemer, og de ønsker ikke å bli minnet på at de har et liv utenfor klubben.

Hun skjønner at hun må tilby mennene den drømmen de ønsker, og blir mer og mer populær som den eneste vestlige vertinnen på klubben. Hun blir etter hvert oppmerksom på en ensom mann, Shigeru, som sitter alene og ser på hundeveddeløpene på en av storskjermene i klubben. Hun får vite at han sitter og venter på Maria, som han har sendt på en tur til Norge for å se på nordlyset. Besatt som hun er av det tidligere livet til Maria forsøker hun å komme i kontakt med mannen, men blir avvist. Men når han ser at hun forsøker å lære seg japansk gjennom å høre på hundeveddeløpene blir han interessert, og inviterer henne med på veddeløpsbanen neste dag.

Ines bruker hele dagen på å lese seg opp på veddeløpshundene, og vinner store penger med Shigeru. Hun faller for han, og de bruker mye tid sammen i og utenfor klubben, før de til slutt ender opp med å ha sex. Etter dette kommer han ikke tilbake til klubben igjen. Hun oppsøker han hjemme, og inviterer han med ut på en biltur. I løpet av turen forteller Ines at Maria ikke vil komme tilbake igjen, og at hun var der da hun døde. Shigeru blir rasende, og kaster henne ut av bilen.

Ines skjønner at livet til Maria ikke var så glamorøst som det virket fra utsiden, og at det kan ha vært en medvirkende årsak til at hun druknet i elven. Hun pakker sammen det lille hun har i leiligheten til Maria, og rømmer til et japansk soveboks-hotell, hvor hun sitter i en liten soveboks og tenker gjennom de valgene hun har tatt.

Rolleliste

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ a b c d «Miss Osaka». Dansk filmdatabase (dansk). Besøkt 24. januar 2022. 
  2. ^ a b Dansk filmdatabase, Wikidata Q16323348, http://www.dfi.dk/FaktaOmFilm.aspx 
  3. ^ Dansk filmdatabase, «Miss Osaka», verkets språk dansk, besøkt 24. januar 2022[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Kino.dk, «Miss Osaka», verkets språk dansk, besøkt 24. januar 2022[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ «Tromsø Internasjonale Filmfestival». 
  6. ^ «www.FilmCamp.no». 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata