Minibar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En velfylt minibar på W hotel, Chicago, Adams.

En minibar er et lite, selvbetjent kjøleskap ofte brukt på hotellrom. Gjestene kan forsyne seg med de produktene de ønsker fra kjøleskapet når de vil, og må betale for det når romregningen gjøres opp. Minibaren inneholder gjerne flasker med alkoholholdige drikker, jus og brus, i tillegg til godteri og sjokolade. Prisene er vanligvis høye sammenlignet med butikkpriser.

Da det ofte har blitt svindlet med varene i minibaren (gjester har drukket opp innholdet i de små flaskene og erstattet innholdet med vann) eller har unnlatt eller glemt å oppgi forbruket sitt, er mange minibarer nå automatisert slik et produkt blir belastet regningen straks det løftes ut av minibaren. Det sitter da små brytere i kjøleskapet som registrerer at varene fjernes.

De første minibarene med automatisk registreringssystem ble installert på Hilton Genève i Sveits i 1988. I tillegg til å gi driftsselskapene bedre fortjeneste, gir systemene besparelser fordi man får full oversikt over hvilke produkter som må etterfylles hvor. Den detaljerte oversikten over gjestenes forbruk har dessuten redusert muligheten for uoverensstemmelser mellom registrert og faktisk forbruk og også ført til større kundetilfredshet.